avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... litigiu impotriva AsProp-obligatia de a face
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

litigiu impotriva AsProp-obligatia de a face

Sunt unic proprietar al unui ap. obtinut prin hotarare judecatoreasca in urma partajului, dupa divort.
La data punerii in posesie prin proces verbal de executare, exista o datorie catre AsProp de 8000lei. Tot la acea data era pe rol cauza cu privire la incasarea debitului avand parti: AsProp (reclamant) si fostul sot (parat).
Dupa punerea in posesie am anuntat imediat As.Prop ca incepand cu acea data eu voi achita chelt intretinere, comunicand copie dupa PV punere in posesie unde erau mentionate contoarele de apa. Lucru pe care l-am facut ulterior.
La finalizarea litigiului dintre As si fostul sot, am ajutat AsProp sa-si recupereze debitul + penalitati (stabilite prin sentinta) prin poprire asiguratorie asupra sultei ce o datoram fostului sot, eu fiind tert poprit.
Deoarece sulta era, la acea data, consemnata la executor iar executarea suspendata, AsProp si-a incasat debitul mai tarziu.
In momentul de fata, exista privilegiu al AsProp inscrisa in cartea funciara a imobilului meu si AsProp nu vrea sa-l radieze motivand ca exista penalitati da la data sentintei pana la incasare debit si sustin ca sunt obligata sa le platesc ca proprietara de imobil.
Am intentat proces impotriva AsProp-obligatia de a face(radiere privilegiu)
motivand ca debitul nu mi-a apartinut si mai ales acum este achitat.

Intebare: ma poate obliga instanta sa platesc aceste penalitati, mai ales ca a intrat in vigoare legea 175/2010 "penalitatile se sterg daca debitul este achitat in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii", a fortiori: debitul este deja achitat?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:09, 15 Octombrie 2010
Puteti invoca aplicarea legii 175/2010 in conditiile in care puteti proba un venit mai mic de 1000 lei / luna.
Da, am venit lunar mai mic de 1000lei/membru de familie (am in intretinere 2 fiice)
Daca instanta nu a dispus in sarcina dvs achitarea penalitatilor,masura dispusa de asociatia de proprietari este netemeinica
Pana aici s-a procedat corect. Instanta a judecat pe baza cererii depuse de asociatie atunci. Nu avea de unde sa se stie cat timp se va lungi procesul si ce consumuri si cote de intretinere vor fi.
Acum asociatia vrea sa-si recupereze penalizarile, ceea ce este iar corect. Faptul ca ati actionat in instanta, va face lumina prin hotararea ce se va da. Introduceti la dosar orice documente aveti in favoarea dv: chitante de plata, dovada veniturilor,...
Daca va hotara sa se radieze penalizarile, asociatia are baza legala (hotararea judecatoreasca) sa scoata din evidenta aceste sume. Se poate da o hotarare prin care sa oblige ambii soti sa plateasca sau numai unul. In aceasta situatie, aveti posibilitate de esalonare a platii...
Daca este o suma ce reprezinta numai penalizari aceasta nu mai creste, nu se mai penalizeaza ca o restanta si puteti plati intr-n timp indelungat fara riscul de a creste suma de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp se prescrie o datorie veche de 10 ani catre asociatia de propietari nyky22 nyky22 Din luna iunie anul 2003 si pana in mai 2004 am fost plecat din imobil in provincie. sa facut la vremea aceia cerere de scoatere de la intretinere dar fostul ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere cllaudia cllaudia Am urmatoarea problema. Am fost data in judecata de asociatia de proprietari pt un 16mii lei (9000 debit si restul penalitati). In urma expertizei facute, ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)