avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debit achitat penalizari nu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debit achitat penalizari nu

Buna seara Tiberiu ma numesc si am intampinat o mica problema pe care, cu ajutorul dvs sper sa o pot rezolva!
De curand am negociat chiria unui aprtament cu un prieten de familie (Popescu), acesta avand o datorie catre CET in cuantum de 5000 lei careia din 07.11.2007 ia curs penalitati, drept urmare debit exact 4950 lei penalitati 4600 lei.
Astazi am fost eu si am achitat debitul ramanand penalitatile neachitate;
Pe rol are intentat si un proces dar doamna administratora aflandu-se in eruare a chemat in judecata pe fostul proprietar (Ionescu) de la care a cumparat Popescul acu aproximativ 2 ani apartamentul.
Mentionez ca la data inceierii contractului de vanzare cumparare Popescu a luata adeverinta de la asociatie ca ca pe apartament nu sunt inregistrate datorii.
Aici si intrebarile mele doamnelor si domnilor Avocati, Juristi si de ce nu Presedinti, asociatia de proprietari ar avea castig de cauza in aceasta speta? Sau ce ar putea face actualul prorietar (Popescu) ca totul sa fie bine?
Mai mentionez ca am rasfoit putin legea 175/2010 dar e asa in coada de peste, iar opiniile sunt multe si diverse.
Ni s-a propus o esalonare a penalitatilor deci... ar si fi vointa, dumeavoastra ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:30, 11 Noiembrie 2010
Chitanta s-a emis pe Popescu sau pe dumneavoastra, care sunteti chirias?
Daca s-a consemnat ca proprietarul Popescu a achitat baza dupa intrarea in vigoare a legii iar venitul per membru de familie al familiei Popescu este mai mic sau egal cu 1.000 lei, poate beneficia de scutirea de penalitati, conform legii 175/2010.
Daca dumneavoastra sunteti cel care a achitat baza legea nu vi se aplica.
Pe chitanta am cerut si mi sa trecut numele fostului ( ca asa figureaza pe actele asociatiei), numele proprietarului de drept (ca asa m-i s-a parut firesc) si numele meu ca eu am varsat suma de bani in caserie.
Deci "este in interiorul legii" proprietarul ?
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Tibiscus, utilizator
Am inteles ca asociatia a intentat proces pentru recuperarea debitului si a penalizarilor. Dar ce are asociatia cu datoria proprietarului fata de un furnizor, cum spuneti dv?
Debitul este de pe urma proprietarului vechi, care a vandut, sau cel nou, care a cumparat acum 2 ani? Ca dupa adeverinta eliberata se pare ca este datoria facuta de proprietarul nou. Actualul proprietar si-a platit intretinerea de cand a cumparat sau nu?
Oricum faptul ca cineva a platit debitul inseamna, printre altele, ca recunoaste aceasta datorie si nu o contesta. In proces asociatia prezentand, pe langa celelalte documente ale dosarului, si dovada platii debitelor are sanse mai mari sa castige si penalizarile.
E greu de crezut ca se poate scapa de plata penalizarilor catre asociatie saiu catre furnizor, avand in vedere si faptul ca proprietarul are venituri chiar din inchirierea apartamentului.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175 privind penalitatile galmi galmi Buna ziua, In decursul timpului am reusit sa adunam la intretinere o datorie de 2700 lei si penalitati de 2800. Acum 2 luni am facut un efort (imprumut) si am ... (vezi toată discuția)
Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Incapatanare sau necunostiinta in cauza? lucian1971 lucian1971 buna seara!am incercat sa ajung la o intelegere cu presedintele de la asociatia unde am o locuinta data in chirie in privinta achitarii restantei pe care a ... (vezi toată discuția)