avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incapatanare sau necunostiinta in cauza?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incapatanare sau necunostiinta in cauza?

buna seara!am incercat sa ajung la o intelegere cu presedintele de la asociatia unde am o locuinta data in chirie in privinta achitarii restantei pe care a avut-o chiriasul meu!i-am prezentat toata documentatia necesara aplicarii legii 175/2010 pt datoriile restante, am facut o cerere prin care specificam ca doresc sa platesc datoria la asociatie fara penalitatile de rigoare si in mod esalonat in 12 rate asa cum prevede legea!dar stupoare, presedintele de la asociatie mi-a specificat ca el nu a pus penalitati pe suma restanta la asociatie ci pe suma care a venit de la distribuitorii de apa si de gaz!sincer nu mai inteleg nimic! pt ce a mai fost data legea in vigoare?X-(X-(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:50, 25 Septembrie 2010
Cu siguranta raspunsul meu nu o sa va placa.
Legea 175/2010 este data pentru persoane care au venituri mici si de aceea au devenit restantieri si nu pentru cei care obtin venituri din inchirierea apartamentelor.
Datoria catre asociatie in cazul apartamentelor inchiriate este impartita intre proprietar si chirias in conformitate cu prevederile din contractul de inchiriere.
Dv ati dus la asociatie dovezi ca aveti venituri sub 1000 lei/luna atat pentru dumneavoastra cat si pentru chirias?
In alta ordine de idei, eu cred ca aveti un presedinte istet, pentru ca in legea 230/2007 este specificat si acest procedeu de a repartiza direct penalitatile aplicate de furnizori pe restantieri, proportional cu restanta, fara ca asociatia sa aiba un sistem propriu de penalizari.
legea inca nu are norme de aplicare si de aceea este extrem de greu de aplicat, daca nu chiar imposibil; de asemenea, aceasta nu prevede esalonarea in 12 rate lunare, ci posibilitatea de a plati intr-un an; problema apare intr-adevar la acest tip de penalitati, ptr. ca furnizorii ptr. a nu mai aplica penalitati la suma achitata de d-voastra, solicita dovada achitarii integrale- de unde stiu ei ca d-voastra veti achita integral debitul in cursul anului?
avocat Cristina Popescu
lucian1971 a scris:

presedintele de la asociatie mi-a specificat ca el nu a pus penalitati pe suma restanta la asociatie ci pe suma care a venit de la distribuitorii de apa si de gaz!sincer nu mai inteleg nimic! pt ce a mai fost data legea in vigoare?X-(X-(


Care este justificarea legala pentru care presedintele a dispus aplicarea de penalitati pe suma care a venit de la distribuitorii de apa si de gaz?
@lucian1971

Iata ce spune legea 175/2010, intre altele:
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.

Legea nu se aplica chiriasilor la persoane fizice.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
elga50, moderator
Spuneam ca presedintele este istet pentru ca in HG 1588 se prevede:
Art. 25. -
(3) Dacă terţii impun penalităţi asociaţiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restanţierii la cotele de întreţinere, proporţional cu cuantumul restanţelor;

Si acesta se aplica in cazul cand asociatia nu aplica un sistem propriu de penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea175/2010 claaud33 claaud33 am avut datorii la intretinere pe care le-am achitat in totalitate pe 8 noiembrie 2011, mai beneficiez de stergerea penalitatilor sau nu? (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Legea 175 este aplicabila sau nu ? Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Problema mea este urmatoarea Veniturile mele si ale sotiei sunt sub 1000 lei de fiecare. Avem in intretinere si un copil minor in varsta de 5 ani. Din anul ... (vezi toată discuția)