avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati intretinere

Am urmatoarea problema. Am fost data in judecata de asociatia de proprietari pt un 16mii lei (9000 debit si restul penalitati). In urma expertizei facute, instanta a hotarat debit de 4600lei si penalitati de 2400lei (+ sau -). Procesul a durat cam 2 ani si din momentul in care s-a dat decizia pana cand ni s-a comunicat decizia au mai trecut cateva luni. Am achitat debitul asa cum era trecut in hotarare, iar acum asociatia imi cere 8000lei reprezentand penalitati aferente aceleasi perioade. Administratorul motiveaza ca de cand m-a dat in judecata pana cand i-am platit s-au adunat alte penalitati.
Stiu ca exista un articol de lege care precizeaza ca valoarea penalitatilor nu poate depasi debitul. si sunt dispusa sa platesc inca 2000+ lei ca sa evit un alt proces,
Puteti sa imi indicati articolul/legea care prevede ca valoarea penalitatilor nu poate depasi valoarea debitului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cllaudia , utilizator 18:33, 15 Mai 2018
Daca este vorba numai de intrebarea de la sfarsitul postarii, va pot ajuta:
ART. 49
(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.

Acest articol este "scos" din LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 490 din 23 iulie 2007

Mai mult, va sfatuiesc sa cereti in scris (2 ex.) as. prop. un desfasurator privind calculul acestor penalizari. Discutiile sa le purtati doar cu presedintele as. prop. si a cenzorului.
As. prop. trebuie sa respecte hotararea instantei.
''fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat''...daca intr-o luna aveti intretinere 400 lei,atat pot fi si penalitatile.Asta se intampla cand ajungem la 500 zile de neplata.
Vedeti sa nu fie vorba de penalitatile vechi plus cele de cand s-a terminat procesul incoace.
Ati platit si intretinerea curenta?
da. intretinerea curenta e platita. am insistat sa precizeze luna pentru care s-a facut plata pe fiecare chitanta.

vali m a scris:

''fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat''...daca intr-o luna aveti intretinere 400 lei,atat pot fi si penalitatile.Asta se intampla cand ajungem la 500 zile de neplata.
Vedeti sa nu fie vorba de penalitatile vechi plus cele de cand s-a terminat procesul incoace.
Ati platit si intretinerea curenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Penalizarile in temeiul legii 230/2007 MicaCris MicaCris Conform art 49 a lg 230, suma totala a penalitatilor poate depasi suma restantelor la cote de intretinere? In legea 230 se specifica ca nu poate depasi o ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere filimonandreea filimonandreea buna ziua ! Sunt si eu un restantier la intretinere, ca multi altii nu de rea credinta incepand cu anul 2002 pana in prezent; pana acum cateva luni de ... (vezi toată discuția)