Nu am la indemana niciun tratat de procedura penala, insa imi amintesc bine ca intr-un tratat era mentionat ca in cursul judecatii procurorul pierde din acest drept, pe care il va exercita doar instanta de judecata. Daca nu ma insel, grila este din Voineag si stiu ca si eu am gresit-o cand am facut-o prima data, pt simplul motiv ca mi-a scapat faza de judecata la care se refera.
Dar asteptam totusi raspunsul celui care a scris grila.
Grila se refera doar la faza de judecata, nu si la faza urmarii penale, cand intradevar procurorul este cel in fata caruia se exercita.
Raman la raspunsul meu : Doar A
Sa concluzionez de aici ca pentru a accepta publicitate pe un site proprietatea unei persoane fizice, este necesar ca acesta sa infiinteze o societate ? Mi se pare un pic cam deplasat.
Daca detin un site si vreau sa accept bannere publicitare pe site , contra unor sume de bani, fapta mea este considerata fapta de comert? Am nevoie de infiintarea unei societati pentru acest lucru, sau se poate incheia un contract civil in acest sens? Parerea mea este ca se poate fara existenta unei societati si ca este vorba de un simplu act juridic din domeniul dreptului civil, insa nu este intemeiata. De aceea cer un mic ajutor de la juristii/avocatii specializati pe dreptul internetului. As dori si un temei legal, daca se poate.
Mersi mult.
Presupunand ca acel site furnizeaza doar informatii gratuite de o anumita natura si ulterior, fara a vinde ceva efectiv, primeste contra-cost publicitate de la diferite firme pe siteul sau, este ceruta in acest caz conditia ca administratorul site-ului sa fie persoana juridica?
As avea nevoie de informatii privind infiintarea unui site. Daca stiti unde m-as putea documenta despre asta, eventual linkuri, va sunt recunoscatoare.
Situatia este cam in felul urmator: X , persoana fizica isi cumpara un domeniu si dezvolta un mic site, pe care fireste il lanseaza si il promoveaza cum poate.
Ii trebuie lui X societate si trebuie acest domeniu inregistrat si in alta parte?
Am intrat pe cateva site-uri si am urmarit regulamentele lor, si peste tot se mentioneaza aceeasi situatie: eventualele reclamatii se pot face la adresa ...(sediul firmei ...), reprezentata de ...Adica, nu am gasit nicaieri o specificatie de genul :siteul asta apartine lui popescu vasile.
Cine are idee despre legislatia in materie de internet? O baza legala, orice m-ar lamuri despre cum functioneaza. (exceptand legea dr de autor).
Mersi.