avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... publicitatea pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

publicitatea pe internet

Daca detin un site si vreau sa accept bannere publicitare pe site , contra unor sume de bani, fapta mea este considerata fapta de comert? Am nevoie de infiintarea unei societati pentru acest lucru, sau se poate incheia un contract civil in acest sens? Parerea mea este ca se poate fara existenta unei societati si ca este vorba de un simplu act juridic din domeniul dreptului civil, insa nu este intemeiata. De aceea cer un mic ajutor de la juristii/avocatii specializati pe dreptul internetului. As dori si un temei legal, daca se poate.
Mersi mult.
Cel mai recent răspuns: mirelle , utilizator 20:28, 7 Iulie 2009
Este clar ca atunci cand faceti publicitate unor alte persoane, in schimbul unor sume de bani, faceti fapte de comert. E imposibil sa gasiti un argument contrar acestui fapt, tocmai pentru ca activitatea in sine implica un grad mare de "comercial".
Sa concluzionez de aici ca pentru a accepta publicitate pe un site proprietatea unei persoane fizice, este necesar ca acesta sa infiinteze o societate ? Mi se pare un pic cam deplasat.
Comerciantii pot fi persoane fizice sau persoane juridice, deci nu neaparat SRL-uri. Dar macar ca PFA tot va trebui sa se inregistreze.
Mersi de informatii. Acum m-am edificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Civil sau comercial aurelian128 aurelian128 un contract de prestari servicii incheiat intre o persoana fizica si o societate comerciala este un contract civil sau comercial? (vezi toată discuția)
Managerul societatii comerciale (fara a fi si actionar!) are dreptul de a imprumuta societatea comerciala? fritsch_renate fritsch_renate Managerul societatii comerciale a imprumutat in repetate randuri societatea comerciala pentru a efectua platile curente ale acestetia, pentru a onora ... (vezi toată discuția)
Firma pe net lucdori lucdori Buna , ma numesc Dorin , vreau sa deschid o firma cu activitate in Cipru in domeniul turismului si as vrea sa stiu daca se poate ca firma sa fie doar pe ... (vezi toată discuția)