@Aurelian
Din pacate ati facut o presupunere gresita.
Este vorba de perete de rigips care acopera tevile parte comuna.
Peretele respectiv este proprietate privata si nu a fost prevazut din constructie cu o usa de vizitare.
Din ce ati scria eu inteleg ca asociatia poate scrica peretele (repet, fara faianta) sa repare tevile si apoi sa plece, nu?
Daca raspunsul este DA, atunci la ce se aplica articolul citat in mesajul precedent?
Ca tot nu imi este clar...
Si nu, nu este vorba de un cost de 150-200 ron pentru a repara peretele respectiv, ci de ideea in sine.
In plus cred ca este dreptul fiecaruia sa stie ce obligatii/drepturi are, nu?
Aurelian Buharu a scris:
Bellini
Doar din dorinta de a incerca sa fiu de folos mai scriu inca, ceva randuri.
Deci, un condominiu este format din doua parti distincte: proprietatea privata si proprietatea comuna. Coloanele de apa in cazut de aici, cele ce sunt pe verticala sunt parte in proprietatea comuna. Restul , pe orizontala sunt parte din proprietatea de drept privat. In aceasta parte....ce apartine fiecarui proprietar sunt si peretii interni, pentru ca daca nu ar fi asa, ar trebui sa zugravim in apartamente , doar cu acordul asociatiei. Este foarte adevarat ca se pot face si lucrari asupra proprietatii private prin intermediul asociatiei de proprietari, dar acelea nu se platesc in cota indiviza, ci in cota integrala, ele fiind cheltuieli pe beneficiar. Nemultumirea dumneavoastra poate rezulta si din faptul ca, ipotetic vorbind, daca vi s-a facut o gaura in faianta si a fost montata o usita, exista marea posibilitate ca daca doriti sa refaceti faianta ea sa nu mai poata fi gasita cu aceleasi caracteristici. Dar asa cum foarte clar este mentionat in lege, este parte din zona de drept privat si nu face parte din proprietatea comuna asupra careia sa achitati cote indivize.
Eu sper sa fi fost pe cat de posibil de ajutor. Mai mult de atat nu voi mai participa la discutie, deoarece tot ce puteam spune am spus deja.
Cu deosebita stima, Aurelian B.