avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare coloana apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare coloana apa

Buna seara,

As dori sa aflu o parere avizata din partea Dumneavoastra. Situatia este dupa cum urmeaza:
-blocul are 6 apartamente pe etaj.
-asociatia de proprietari a hotarat impreuna cu locatarii schimbarea tuturor coloanelor de apa calda si rece din bloc.
-in acest moment a ramans neschimbata o coloana de la wc serviciu la apartamentul meu (si la celelalte etaje desigur).

Proprietarii de la etajele 1, 2 si 7 refuza schimbarea acum, deoarece nu mai doresc sa sparga nisa.
Asociatia de proprietari a schimbat coloana la etajele 3 si 4.
Eu locuind la etajul 5 doresc schimbarea si am posibilitatea sa ma mufez (PPR) la etajul 4 si s-ar schimba pana la etajul 6 la plafonul dintre 6 si 7.
Presendintele refuza lucrarea pe motiv ca nu doreste sa faca pe bucati.

Evident, manopera o achita asociatia, asa cum a fost la celalalte 25 coloane din bloc. In cazul de faza, se achita manopera aferenta unei fractiuni din lucrare.

Cum as putea sa ii explic presedintelui ca nu e nici o problema sa facem lucrarea pe bucati? Sau sa inteleg ca este o problema tehnica.
Mentionez ca atat la etajul 4 cat si la etajul 6 nisa care acopera tevile este demontata si se poate lucra fara probleme...

Cel mai recent răspuns: Bellini , utilizator 22:17, 3 Decembrie 2018
Se poate executa lucrarea pe dea intregul,urmand ca proprietarii care nu accepta interventia la partea comuna cand vor avea nevoie de apa sa solicite racordarea si sa desfasoare individual demrsurile aferente
Intotdeauna la partea comuna condominiu este de preferat sa realizeze interventie integrala cu aceleasi materiale,cu acelasi operator economic autorizat care la sfarsitul lucrarii sa ofere garantie
Multumesc pentru raspuns.
Operatorul economic este din bloc (si el proprietar), iar materialele exista avand in vedere ca au fost cumparate pentru tot blocul.
Lucrarea nu se poate efectua in totalitate avand in vedere ca nu se poate lucra in cateva apartamente de pe coloana (dezafectat coloane vechi si inlocuirea lor).

E o situatie ciudata, dar sper sa o rezolvam cu intelegere.
Altfel e realmente imposibil - ca doar nu o sa mergem la tribunal pentru asa ceva...pierderea de timp / bani nu se justifica.

Daca exista alte idei / abordari, le astept...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare coloane apă în asociație. am dreptul să solicit o copie a contractului? Bellini Bellini Buna seara, Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc (detin apartament) a hotarat schimbarea tuturor coloanelor de apa. In cazul meu (3 ... (vezi toată discuția)
Schimbare coloane pe un tronson de scara de bloc. există soluție de obligare în acest sens a singurului proprietar care nu e de acord? sorinstanciu sorinstanciu Ne confruntăm cu o situație creată de unii proprietari și anume: pe un singur tronson din cele 4 câte sunt pe o scară de bloc, din cadrul asociației ... (vezi toată discuția)
Cost mare reparatie subsol alina_25 alina_25 cam cat ar costa schimbarea la subsol a tevei de la wc daca aceasta se face pe coloana sau general? caci la noi sunt asa probleme si aud ceva sume de ... (vezi toată discuția)