Art. 29 (1) Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege, precum si nedeclararea, in declaratia intocmita potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare.
conform oug 2/2001 "Constituie contraventie fapta savarsita cu vinovatie, stabilita si sanctionata prin lege"...
1. vinovatia presupune intentie (directa sau indirecta), ori in cazul acesta (al meu) nu vad temeiul pentru sactionare contraventionala... eu nu am putut face rost de informatiile respective si nici nu am avut intentia de a face valuri pentru asta, nu este obligatia mea sa solicit fisele fiscale ale altor persoane!!! am fost doar sincer, nu stiu 4-5+2+3!
Si, daca tot stiti ghidul, atunci poate stiti si ca nu se trece un venit oarecare ci rezultatul formulei 4-5+2+3 din fisa fiscala!!! altfel, ar fi o declarare necorespunzatoare adevarului, este?!
2. eu am declarat un cuantum aproximativ la sotie, precis la mine... nu cred ca este cazul aici de sanctiune contraventionala....
da, sunt de acord ca unii habar n-au de lege, dar nu cred ca va referiti la mine (daca totusi piatra mi-a fost dedicata, ati gresit si d-voastra la chestia cu datele cu caracter personal - e detaliata mai jos), pentru ca obligatia de a verifica in termen de 10 zile corectitudinea completarii declaratiilor de avere era si anul trecut, iar pe site-ul institutiei sunt declaratii care indeplinesc lejer conditiile art 292 cp, multe dintre ele sunt cu trimitere la fisa fiscala, sau apare tot asa, ironic,
nu stiu!
ca sa nu mai vorbim despre cei care completeaza la misto si scriu la venitul sotiei o suma oarecare - nereala! sau care scriu la venitul lor
aproximativ x lei
sau
scriu nimic la venitul din salariu propriu!
asta (sa nu completezi nimic) imi miroase a art 292 cp!!! este asa? (cel putin prin prisma vechii legi).
ca sa nu mai spun despre insistenta celui care primea declaratia de avere de a trece la venitul din salarii si alocatia copilului! e suficient sa aruncati un ochi pe internet si o sa vedeti un numar urias de declaratii care cuprind si alocatia de stat a copilului! jenant de-a dreptul! Asta , ca ii sustineti pe astia…!!!
eu am fost notificat de fapt, pentru ca, simplu, m-am luat in gura cu persoana respectiva, aia care primeste declaratiile de avere – si pentru ca i-am spus tot ce am scris aici… daca se ajunge la sanctionare contraventionala, il voi denunta pentru neglijenta in serviciu sau complicitate la fals in declaratii... nu el ma judeca pe mine, el care habar n-are de lege!!!
e) asigura afisarea si mentinerea declaratiilor de avere si ale declaratiilor de interese, prevazute in anexele nr. 1 si 2, pe pagina de internet a institutiei, daca aceasta exista, sau la avizierul propriu, in termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu exceptia localitatii unde sunt situate, adresei institutiei care administreaza activele financiare, a codului numeric personal, precum si a semnaturii.
am citit inainte, dom'le, incredibil, am dreptate!!!
Poate uitati ca se trece adresa completa conform acelui ghid idiot la nume-prenume,
aia nu se anonimizeaza, domnule …! Eu nu am chef sa stie tot tartanul unde locuiesc, asa, cand n-are el ce face, vine sa-mi dea foc la usa… apoi merge sa bea o bere!!!
by the way, imi puteti spune care e regimul juridic al fiselor fiscale? adica cine are acces la ele? eventual baza legala?
Legea a aparut in septembrie si a a dat un termen de 60 de zile pentru completarea noilor formulare, timp in care se puteau aduna toat informatiile necesare, bineinteles de catre o persoana care ii pasa cat de cat de aceasta obligatie LEGALA!
este o lege idioata, atata timp cat nimic nu s-a schimbat ceva pentru 99% din functionarime!!!
asa cum am mai spus, trecutul este mort...