Deci, daca firma are datorii nu poate beneficia de regimul declararilor derogatorii... cel putin pana nu plateste tot.
Dar cred ca suspendarea nu va impiedica, eventual, efectuarea unei executari silite pt aceste datorii?
Puteti sa-mi spuneti, va rog, unde pot gasi mai mult legat de suspendarea activitatii si inactivitate? Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)?
Va rog, am nevoie de raspuns urgent. Multumesc anticipat!
revin. multumesc pt raspunsuri. am intrebat la finante si a zis ca in forma actuala nu se deduce TVA la leasing. doar daca apar modificari... #-o
la combustibil raman doar cele din exceptiile din Ordonanta 34/2009, cred...
HG 831/1997 a fost abrogata prin HG 105/18.02.2009. HG 831/1997 a fost modificat prin ordinul 293/2006 (care modifica OMFP 1714/2005)... Intrebarea mea (urgenta) e daca acest ordin 293/2006 mai e in vigoare sau nu? Se mai poate deduce cheltuiala la bonurile fiscale cu valoarea sub 100 lei la calculul impozitului pe profit?
Dar la bonurile de combustibil, se mai deduce TVA-ul cf Ordinului 293/2006?
La mu;ti ani celor care isi serbeaza astazi numele si ziua de nastere!
Multumesc anticipat!
Hristos a Inviat!
S-a publicat OUG 34/2009... Puteti sa ma lamuriti daca se poate deduce TVA-ul in continuare pt combustibil si rate de leasing la autovehiculele cumparate in leasing de la 01.05.2009? ca parerile sunt impartite! e urgent, va rog mult!
Este manopera directa in devize. Problema e doar valoarea manoperei in devize.
Nu, societatea nu vrea sa plateasca muncitorii in acord, sa le dea sume in plus ca fac treaba mai multa sua mai buna. Muncitorii sunt platiti la cat au negociat - in regie. Salariile in regie sunt pe statul de plata.
Doar in deviz imi trec dupa normativ, ca acolo unele operatii sunt prevazute ca se fac de ingineri. Dar inginerii nostri (2) au plecat. In statul de plata nu am salariile lor. Aici nu inteleg eu, de ce le trece salariul pe situatia de lucrari, cand de fapt salariile astea nu sunt platite?... Le-am inapoiat devizele, ca nu e buna manopera. Acum spun ca eu falimentez firma. Nu e adevarat, cineva mi-a spus ca diferenta se confisca de cei de la ANAF, cand vin in control... Pentru asta am nevoie de baza legala, ca in situatiile de lucrari nu se poate trece decat manopera efectiva si nu cea normata. In devizele de negociere (antecalcul) se lucreaza cu manopera normata, ok. Dar in situatiile de lucrari intocmite dupa terminarea lucrarilor nu poate sa scrie manopera normata, ci reala. Gresesc cumva?
Puteti sa ma ajutati cu baza legala, va rog? Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Stiu ca se merge pe negociere, asta la incheierea contractului si apoi la realizarea lucrarilor contractul trebuie respectat.
Dar nu m-am lamurit: partea tehnica imi da, intr-adevar, o situatie de lucrari, partiala sau finala, dar inscrie manopera normata si nu manopera efectiva. Eu consider ca diferenta de manopera se reflecta in profitul sau pierderea din situatia de lucrari, partea tehnica sustine ca se reflecta in diferenta de manopera. Nu e normal sa scrie la manopera ca foloseste 2 ingineri, cand el nu foloseste decat muncitori. Eu inteleg normarea muncii ca norma de timp, dar nu pot sa accept sa imi scrie niste tarife ireale si sa mareasca manopera cu 100-200 % in situatia de lucrari fata de salariile comunicate la contabilitate - tot de tehnic.
Sunt de acord ca la baza este un contract, corect.
Insa in contract nu sunt prevazute in suma fixa cheltuielile cu manopera. Ce nu inteleg eu e care e baza legala sa ma oblige sa accept aceste situatii de lucrari cu manopera in valoare mai mare fata de pontajul dat tot de acest compartiment la contabilitate. Sunt doua documente emise de acelasi compartiment, cu doua valori diferite pentru manopera. Nu e corect. #-o