avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate ganirolf

Activitate ganirolf

Nelamurirea mea este vizavi de faptul ca aceasta iesire din contractul de credit ar putea fi coniderata ca o renuntare la recuperarea investitiei initiale.
Evident ca am discutat cu reprezentantul bancii si mi-a prezentat procesul, practic vor analiza situatia financiara a celui care va prelua creditul.

Nu s-a pus si problema partajarii imobilului.
Iesire din contract de credit.

Buna ziua,

Am facut divort, nu si partaj, in timpul casatoriei s-a facut achizitia unei case prin credit imobiliar pe numele meu, partenerul fiind adaugat drept coplatitor. Doresc sa renunt la credit si sa devina celalalt titularul, astfel incat eu sa pot achitiona un alt imobil prin credit ipotecar.
Aceasta cedare a creditului ar crea probleme uterior in cazul partajului? Daca ies de pe contractul de credit teoretic raman in continuare coproprietar, nu?
Eu am dat avans mult mai mare in cazul achizitiei casei, restul ratelor le-am platit la jumatate. Evident ca nu-mi doresc sa pierd toata aceasta investitie si urmaresc sa recuperez banii, dar un partaj am inteles ca dureaza in medie si 4 ani, nu-mi permit sa astept atat.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

In cazul in care se intarzie in mod repetat cu plata pensiei alimentare am inteles ca exista posibilitatea de a face o cerere catre angajatorul parintelui in cauza pentru a retine si a vira pensia alimentara direct din salariu. Ma puteti indruma va rog in acest sens?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Inca o intrebare va rog: Poate aparea situatia in care o persoana care a dat declaratie de renuntare sa se prezinte la dezbaterea mostenirii si sa isi primeasca partea cuvenita tinand cont de faptul ca ceilalti mostenitori nu stiu de acea declaratie?
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Multumesc pentru lamuriri!
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
O sora de-a mea a dat o declarație de neacceptate moștenire din partea mamei.(crezand ca renunta la mostenirea din partea bunicilor) Mai poate retracta această declarație? Cum? Menționez că mama este decedată de 1an și 10 luni și noi frații ei nu am dat această declarație și nu am semnat pt. acceptarea moștenirii care îi revine mamei noastre de la părinții ei, decedați și ei cu mulți ani în urma. Moștenirea de la părinții ei se dezbate acum.
Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie:

Suntem 3 frati cu părinții decedați . Noi frații nu am dezbătut moștenirea după decesul părinților . Acum sunt chemata la dezbaterea moștenirii mamei de la bunici care sunt decedați unul în 1983, celălalt in 2003. Dacă dau declarație de neacceptate a moștenirii prin aceasta declarație renunț la moștenirea mamei care i se cuvine de la bunici sau la tot ce înseamnă moștenire din partea mamei. Ce variante am daca vreau sa renunt doar la mostenirea mamei din partea bunicului?


Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Cu respect, va multumesc anticipat!
Chiar si daca este vorba de 2 persoane de fiecare parte? De asemenea, cumparatorul ar trebui sa primeasca si un extras de carte funciara actualizat?

Multumesc
Buna ziua,

Pentru un contract de vanzare cumparare casa cu ipoteca, redactat in x exemplare cate exemplare primeste fiecare parte in mod normal?

Multumesc anticipat!