avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din contract de credit. Buna ziua, Am facut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din contract de credit. Buna ziua, Am facut divort, nu ...

Iesire din contract de credit.

Buna ziua,

Am facut divort, nu si partaj, in timpul casatoriei s-a facut achizitia unei case prin credit imobiliar pe numele meu, partenerul fiind adaugat drept coplatitor. Doresc sa renunt la credit si sa devina celalalt titularul, astfel incat eu sa pot achitiona un alt imobil prin credit ipotecar.
Aceasta cedare a creditului ar crea probleme uterior in cazul partajului? Daca ies de pe contractul de credit teoretic raman in continuare coproprietar, nu?
Eu am dat avans mult mai mare in cazul achizitiei casei, restul ratelor le-am platit la jumatate. Evident ca nu-mi doresc sa pierd toata aceasta investitie si urmaresc sa recuperez banii, dar un partaj am inteles ca dureaza in medie si 4 ani, nu-mi permit sa astept atat.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:49, 22 Octombrie 2024
Dar nu puteți renunța la contractul de credit așa de simplu, doar că vreți acest lucru.
Banca dacă vă refuză cererea, rămâneți în continuare debitoare până la scadența creditului, și plata integrală.

Trebuie să partajați atât creditul, cât și imobilul, și toate astea cu acordul băncii creditoare.
Nici banca nu-și poate permite să-și riște banii dați împrumut.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Evident ca am discutat cu reprezentantul bancii si mi-a prezentat procesul, practic vor analiza situatia financiara a celui care va prelua creditul.

Nu s-a pus si problema partajarii imobilului.
ganirolf, utilizator
Partajul imobilului este pentru ca sa va recuperati dvs banii investiti.
Imobilul il aveti ca bun comun, dobandit pe timpul casatoriei.
Dapix, utilizator
Nelamurirea mea este vizavi de faptul ca aceasta iesire din contractul de credit ar putea fi coniderata ca o renuntare la recuperarea investitiei initiale.
contractul de credit nu are legatura cu ce ati platit sau investit in casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - datorii comune diana_sal diana_sal buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si ... (vezi toată discuția)
Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte de casatorie, ... Timeearadu Timeearadu Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte de casatorie, dar era fara imbunatatiri. In timpul casatoriei am renovat casa total. Din banii mei am ... (vezi toată discuția)
Divort si rate bancare danielstancu_70 danielstancu_70 Buna ziua am si eu o problema in legatura cu impartirea creditelor dupa divort ......deci, cu trei ani in urma ..2007 am facut un credit cu ipoteca la o banca ... (vezi toată discuția)