avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate doru.mo

Activitate doru.mo

:O Nu prea are logica ce spui tu: taxa a fost platita,calculatia sa facut dupa actele masini noxe,vechime,euro avand ca baza seria sasiu serie c.i.v. si nu dupa varsta mea sau ce mananc eu etc. Eu sunt trecut cu nume-platitor. Logica spune ca nu mi iau numere pt mine gen imprimeu, ci pt auto in cauza oricare ar fi utilizatoru ulterior...catel.purcel, bunica, amanta.
Oricum, multumesc pt parere.
In sept 2008 am fost oprit in Bucuresti de Pol Rutiera pt depasire coloana la semafor.Am fost lasat sa plec aducandumi-se la cunostinta verbal ca se poate retine pc pt 30zile.Nu sa intocmit p-v , nu am semnat nimic,nu au fost martori. Am circulat nestiind de retinerea pc, neprimind nimic prin posta. Pe 4Nov2008 am fost oprit si aflu ca circul fara pc,fiind retinut in vederea suspendarii(30zile). #-o Sa facut dosar,declaratii ,proces-verbal,etc dar nu am primit nici o dovada de circulatie sau nu. In dec2008 la inceput, am fost audiat de anchetatorul de la circulatie.Tot atunci am predat si pc-ul si am primit o dovada fara drept de circulatie(actul fiind fizic la mine). La inceputul lui Aprilie 2009 a ajuns dosarul la Parchet. Aici am aflat ca poate dura de la o luna in sus. TOT ACEST TIMP NU AM cerut dovada de circulatie sau vreun demers in acest sens!
"Mi sa spus" ca se retine permisul pt 90zile + amenda administrativa + 1luna(fapta anterioara).

1.Vreau sa stiu va rog cu exactitate cum se face calculul pt aceasta perioada de 90zile. De cand incep ele sa se numere????? Repet, Nu am avut dovada de circulatie pe tot acest timp. Dupa calculul meu, aceasta perioada sa scurs din momentul cand am fost prins circuland fara drept de circulatie(4nov2008). Sau... de la inceputul lui dec2008 de cand am predat permisul organului de ancheta.
2.Daca ma duc zilele acetea la parchet,si cer 30zile pt circulatie - prelungirea dovezii( e Pastele doar!! ) , de cand se vor calcula cele 90zile (bineinteles cu conditia ca procurorul sa dispuna asa)??????? de cand am fost prins a2a oara???? de cand am predat permisu???? sau de cand procuroru a dispus neincepere si aplicarea masurii cutare??????

multumesc ,anticipat.
Răspuns la discuția Prins cu Permisul suspendat
Din cate stiu io, nu!! Pt o angajare la Politie trebuie sa spui si ce nu vor ei sa auda... oricum te verifica. bafta!
Acum ceva timp(in 2007) am cumparat din Olanda un auto.Datorita taxei de prima inmatriculare excesive nu am inmatriculat-o nici pana in ziua de azi.In Mai 2007 am avut nr rosii(30zile) si in Decembrie 2008(25.12.2008-23.01.2009) alt set de numere rosii. Intre timp am facut toate actele ce se cereau: carte identitate ,revizie(inca valabila),asigurare(valabila), identificare RAR(valabila), traduceri,omologare,acte originale. In decembrie 2008(pe ultima suta de metri) am platit si taxa de prima-inmatriculare.Toate actele-s la zi,pe numele meu. NU am inregistrat-o la Circa Financiara(auto stat in garaj). Acum am gasit sa o vand, si as dori va rog sa stiu care sunt pasii pt a face acest lucru.
Intrebare:
1.Mai pot lua acum numere rosii?? De cate ori anu asta??? Exista tot felul de variante: ba ca se dau de maxim 3ori(90zile) pe an; ba ca maxim de 3ori pana la prima inmatriculare definitiva etc. Care e varianta actualizata????
2.La vanzare(in afara de actele masinii si de contractul de vanzare-cumparare si toate cele) in fisha de inmatriculare va trebui viza de la Circa Financiara a vanzatorului?????? Avand in vedere ca inmatricularea se face in baza actelor de provenienta(Olanda) fiind prima inmatriculare in RO. :sorry:
3.La inmatricularea efectiva, la ghiseu pot aparea probleme pt cumparator?? avand in vedere ca.. taxa de poluare,asigurarea,omologarea,traducerile,identificarea sunt pe numele meu - vanzator

multumesc.