avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate k2009

Activitate k2009

Buna ziua,

Am depus in termen declaratia unica 2018 in care am mentionat pentru 2017:
1. Venit din inchiriere - am achitat de anul trecut taxele
2. Venit din investitii SUA peste plafonul de 22.800 lei.

Pana acum nu am primit instiintare privind taxele ce trebuie platite, ANAF confirmand ca nu apare nimic calculat in sistemul lor si nu sunt singurul in aceasta situatie. Se pare ca ANAF la nivel central inca nu a terminat de calculat ...
Ce ar trebui sa fac sa beneficiez de reducerile pentru plata anticipata si depunere electronica a declaratiei? Ce ar trebui sa achit?
Multumesc!

Va multumesc!

Am studiat dosarul si am vazut ca lichidatorul a trimis un raspuns prin care spune:

- nu este in posesia nici unui document inregistrat la executorul judecatoresc privind terenul revendicat - deci trebuie sa ma adresez unui executor?

Pe surse am inteles ca terenul nu ar mai fi in proprietatea firmei.

Ce as mai putea face?
Buna ziua!

As avea nevoie de o opinie a dvs ptr cazul urmator:

- exista documente ce atesta dreptul de proprietate asupra unor parcele de teren
- acest teren a fost nationalizat in 1944-45
- a fost depus dosar la AVAS in conf cu Legea 10 pentru restituirea parcelelor
- AVAS m-a trimis la respectiva firma
- firma a intrat in faliment, exista lichidator judiciar
- lichidatorul refuza sa dea un raspuns clar, daca terenul mai este in proprietatea firmei sau a fost instrainat

Ce pasi ar trebui urmati pentru retrocedarea terenului?

Va multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua!

Sunt in urmatoarea situatie: Am semnat un contract comercial cu un SRL. M-am intalnit la sediul lor cu o persoana care mi-a spus ca este "proprietarul si administratorul" firmei, acesta semnand si stampiland in fata mea contractul.
La verificarea ulterioara la ONRC, am descoperit ca firma apartine unei persoane de 70 ani, nicidecum persoana care a semnat in fata mea contractul.
Ce pasi ar trebui sa fac pentru a fi totul OK? Ce consecinte legale pot apare in caz de probleme in derularea contractului?

Va multumesc pentru ajutor.
Multam ptr raspunsuri!

Deci nu exista o lege care sa defineasca clar cine semneaza contractele.
Ptr salarii inteleg ca trebuie platite in lei, iar in contract se pot trece in valuta sau lei.
Buna ziua!

As avea nevoie de ajutorul dvs.
Pentru incheierea contractelor de munca la reprezentanta unei firme straine in Romania:
- salariul se specifica in lei sau valuta?
- contractele de munca se semneaza de catre firma mama din strainatate sau de catre reprezentanta din ROmania?

Am studiat legislatia, dar pentru mine ea nu este clara.

Multumesc!