avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren Legea 10 - firma in faliment
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren Legea 10 - firma in faliment

Buna ziua!

As avea nevoie de o opinie a dvs ptr cazul urmator:

- exista documente ce atesta dreptul de proprietate asupra unor parcele de teren
- acest teren a fost nationalizat in 1944-45
- a fost depus dosar la AVAS in conf cu Legea 10 pentru restituirea parcelelor
- AVAS m-a trimis la respectiva firma
- firma a intrat in faliment, exista lichidator judiciar
- lichidatorul refuza sa dea un raspuns clar, daca terenul mai este in proprietatea firmei sau a fost instrainat

Ce pasi ar trebui urmati pentru retrocedarea terenului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: k2009 , utilizator 13:12, 16 Aprilie 2010
lichidatorul trebuie obligat la un raspuns in privinta terenului.. daca nu raspunde, va puteti adresa instantei pe obligatia de a face, chemand in judecata atat AVAS ul cat si firma la care se afla terenul prin lichidator
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Petre Enache, Avocat

Va multumesc!

Am studiat dosarul si am vazut ca lichidatorul a trimis un raspuns prin care spune:

- nu este in posesia nici unui document inregistrat la executorul judecatoresc privind terenul revendicat - deci trebuie sa ma adresez unui executor?

Pe surse am inteles ca terenul nu ar mai fi in proprietatea firmei.

Ce as mai putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi raspundeti popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Eu sunt in situatia in care o societate a incetat cm cu mine cu art 65. Am dreptul la somaj , dar m-am lovit de neplata de catre angajator a ... (vezi toată discuția)
Bună seara!În urma unei dezmembrări al unui teren,au rezultat ... Petrescudoru Petrescudoru Bună seara!În urma unei dezmembrări al unui teren,au rezultat 20 de parcele de aprox. 500mp fiecare,străbătute de un teren de 1890mp,care ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenului de sub casa ( amprenta casei) gerox gerox Sint în litigiu cu primaria pentru retrocedarea în natura a spatiilor nevîndute de primarie ( chiriasilor -cumparatori : 3 apartamente) a casei mostenire , ... (vezi toată discuția)