Multumesc pentru raspunsuri.
In instanta se poate obtine ?
Multumesc,calitatea de nepot o pot dovedi cu certificatele de deces si cu cele de nastere. Nu ma intereseaza calitatea de mostenitor, eu vreau doar sa corectez titlul de proprietate.
Am inteles. Daca eu sunt nepotul cuiva, bunic, ce drepturi am in afara de dreptul de mostenire. In speta data, pe titlu de proprietate a bunicului, litera din mijloc, adica initaial numelui tatalui bunicului, este gresita. Dupa aceasta modificare facuta de catre comisia judeteana ar urma mostenirea. Asta am mai facut pentru un var de al meu, avand procura din partea lui. Cum pot eu solicita acest lucru daca am calitatea de nepot?
Am inteles. Am fost neclar. Calitate de urmas, este mai bine ?
Atunci, certificatul de mostenitor la ce foloseste ?
Recunoasterea calitatii de mostenitor. Speta: bunic decedat , titlu de proprietate pe numele sau. Mostenitori, nepot si 5 stranepoti imprastiati prin tara si prin lume. Intrebare: Se poate ca unul dintre ei sa fie recunoscut ca mostenitor , in baza actelor legale si sa deschida procedura de intocmire a Cartii Funciare, pe numele Bunicului, pana cand se poate realiza succesiunea?. Va multumesc
preemptori de rang I: coproprietarii, rudele de gradul I, soţii, rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
preemptori de rang III: proprietarii şi/sau arendaşii terenurilor agricole vecine cu terenul supus vânzării, cu respectarea dispoziţiilor prevăzute la alin. (2) şi (4);
Cred ca beneficiati de drept de preemtiune si ca vecin
Au facut state de plata simplificate , fara sa completeze coloanele cu sporuri de exemplu spor de duminica .Au scris la sfarsit netul si le au dat oAmenilor sa semneze. Am intrebat, bine, dar unde ati facut totusi calculele, undeva ca sa ajungeti la netul corect. Calculele au fost facute in fisa personala a angajatului dar, seful de la financiar afirma ca acea fisa persoanala unde sunt facute calculele si notate toate sumele, nefiind semnate de nimeni spune ca nu pot fi baza legala pentru adeverinte. In consecinta, ei , dupa mai mult de doi ani de discutii si la cererea instantei au eliberat adeverinte cu veniturile brute, pana in 2001 si tot la cererea instatei au si precizat ca s a platit CAS. Acum legea noua a pensiilor in anexa 6 cere un model de adeverinta pentru veniturile de dinainte de 2001, adeverinta pe care intreprinderea a refuza sitematic sa o elibereze din motivele ( neoficiale) de mai sus. Banuiesc ca adeverinta cu venituri brutecare nu respecat anexa 6 a noii legi a pensiilor nu va fi acceptata la Casa de Pensii. De aceea am pus intrebarea.