Daca sotul este decedat , sotia vaduva poate veni la mostenirea tatalui sotului ( tata socru) , decedat dupa cativa ani de la decesul sotului ( fiul decedeaza inaintea tatalui). Copiii ( nepotii) pot mosteni pe bunic ? Va multumesc.
Multumesc,calitatea de nepot o pot dovedi cu certificatele de deces si cu cele de nastere. Nu ma intereseaza calitatea de mostenitor, eu vreau doar sa corectez titlul de proprietate.
Am inteles. Daca eu sunt nepotul cuiva, bunic, ce drepturi am in afara de dreptul de mostenire. In speta data, pe titlu de proprietate a bunicului, litera din mijloc, adica initaial numelui tatalui bunicului, este gresita. Dupa aceasta modificare facuta de catre comisia judeteana ar urma mostenirea. Asta am mai facut pentru un var de al meu, avand procura din partea lui. Cum pot eu solicita acest lucru daca am calitatea de nepot?
Recunoasterea calitatii de mostenitor. Speta: bunic decedat , titlu de proprietate pe numele sau. Mostenitori, nepot si 5 stranepoti imprastiati prin tara si prin lume. Intrebare: Se poate ca unul dintre ei sa fie recunoscut ca mostenitor , in baza actelor legale si sa deschida procedura de intocmire a Cartii Funciare, pe numele Bunicului, pana cand se poate realiza succesiunea?. Va multumesc