Inainte de casatorie eram pe lista cu tinerii care puteau sa primeasca teren in baza legii 15/2003. Am preferat sa cumparam apartamentul pe numele sotiei in speranta ca eu voi primi teren. Apartamentul a fost cumparat cu ideea ca il vom vinde dupa ce primim terenul si construim casa. Pana la urma am renuntat la speranta si am cumparat cu imprumut de cheltuieli (aveam salar bun - acum sunt bursier). Deci terenul este liber de obligatii, doar apartamentul mamei ei este acum garant pentru imprumutul meu.
Cum insa apartamenul a fost cumparat inainte de casatorie (desi impreuna cu banca) desi eu am platit efectiv jumatate din valoare, este considerat bunul ei. In concluzie in caz de divort ( pentru ca nu vrea sa aibe grija de copil si o intereseaza doar cariera ei) eu raman cu imprumutul. Problema mea este ceva mai complicata.
Avem un baiat de 3 ani, pe care nu a vrut sa-l aduca cu noi si l-a dat mamei ei. Acum vrea sa pastreze si baiatul si partea materiala. As vrea sa pastrez copilul pentru ca ea nu a renuntat la nimic pentru copil si am facut toate sacrificiile ca sa-i ofer un trai mai bun copilului. Cum as putea sa procedez sa raman cu custodia copilului? Exista o modalitate legala prin care daca mama nu si-a ingrijit copilul pana la divort sa piarda custodia? Nu ma intereseaza partea materiala, am o viata sa adun bani, dar nu doresc sa-mi pierd copilul.
Inainte de casatorie eram pe lista cu tinerii care puteau sa primeasca teren in baza legii 15/2003. Am preferat sa cumparam apartamentul pe numele ei in speranta ca vom primi teren. Apartamentul a fost cumparat cu ideea ca il vom vinde dupa ce primim terenul si construim casa. Pana la urma am renuntat la speranta si am cumparat cu imprumut de cheltuieli (am un salar bun - lucrez afara). Deci terenul este liber de obligatii, doar apartamentul mamei ei este acum garant pentru imprumutul meu.
Cum insa apartamenul a fost cumparat inainte de casatorie (desi impreuna cu banca) desi eu am platit efectiv jumatate din valoare, este considerat bunul ei. In concluzie in caz de divort ( pentru ca nu vrea sa aibe grija de copii si o intereseaza doar cariera ei) eu raman cu imprumutul. Avem un baiat de 3 ani, pe care nu a vrut sa-l aduca cu noi si l-a dat mamei ei. Acum vrea sa pastreze si baiatul. As vrea sa pastrez copilul pentru ca ea nu a renuntat la nimic pentru copil si am facut toate sacrificiile ca sa-i ofer un trai mai bun copilului. Cum as putea sa procedez sa raman cu custodia copilului?
Inainte de casatorie sotia a cumparat pe numele ei un apartament impreuna cu banca (avans 30%). Banii de avans i-am dat impreuna jumatate-jumatate. Nu ne-am gandit ca o sa ajungem la divort. Intre timp am imprumutat pe numele meu o suma mai mare de bani cu care am putut sa cumparam un teren pentru casa si am platit si o mica suma ramasa din apartament. Am pus garant pe imprumut apartamentul mamei ei. As vrea sa aflu daca la divort sotia mea ramane cu apartamentul cu jumatate de teren si eu raman cu tot imprumutul si jumatate de teren. Cu ce obligatii ramane fata de imprumut in cazul divortului?
Am cumparat cu sotia un apartament pe numele ei impreuna cu banca inainte de casatorie. Am platit in mod egal avansul dar apartamentul a fost cumparat pe numele ei pentru ca ea a contractat creditul. In timpul casatoriei am acoperit creditul. As dori sa stiu daca apartamentul este considerat bun comun sau este considerat bunul ei personal la divort.
Multumesc.