avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumparat cu rate - partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumparat cu rate - partaj divort

Buna ziua,

Am cumparat cu sotia un apartament pe numele ei impreuna cu banca inainte de casatorie. Am platit in mod egal avansul dar apartamentul a fost cumparat pe numele ei pentru ca ea a contractat creditul. In timpul casatoriei am acoperit creditul. As dori sa stiu daca apartamentul este considerat bun comun sau este considerat bunul ei personal la divort.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 15:03, 12 Aprilie 2009
Imobilul va fi considerat bun propriu al sotiei, dvs. avand un drept de creanta pentru sumele pe care le-ati avansat pentru achitarea ratelor, pentru imbunatatirile aduse etc.
Foarte greu de dovedit, dar nu imposibil, ar fi ca intelegerea partilor, la momentul achizitiei bunului, a fost ca acesta sa fie bun comun.
Chiar si acum puteti dobandi cota de 1/2 din imobil, daca sotia este de acord - prin donatie de ex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei ariad ariad Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Divort prima casa Sergiu_rusu Sergiu_rusu Bună ziua, În anul 2012 fiind necăsătorit am accesat singur un credit Prima Casa pentru achiziția unui apartament. Contractul de credit a fost semnat ... (vezi toată discuția)
Partaj,divort bitzic22 bitzic22 buna ziua.am o nelamurire,soacra mea,casatorita de mai bine de 20 ani se cearta cu sotul ei.acesta o agreseaza fizic atat pe ea cat si pe cumnata mea, le ... (vezi toată discuția)