avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate mnlch.catalin

Activitate mnlch.catalin

Buna ziua

Au trecut 10 ani. Oare cei care intrati aici si postati si specificati ca reveniti sunteti de calitate inferioara sau superioara? Intreb si eu tot pt un prieten care si el de abia asteapta detaliile suplimentare
Răspuns la discuția Teren intravilan arabil
Deci nu este nici o problema daca este intravilan arabil (agricol)?
am citit pe alte site-uri ca e mai usor sa treci un teren din extravilan in intravilan, decat din intravilan agricol in construibil. Multumesc. Nu am mai auzit de PUZ in beneficiul proprietarului. Cum se realizeaza aceasta
Buna ziua,

Am gasit un teren de vanzare in jurul Bucurestiului. Proprietarul acestuia este un viceprimar, cand sa batem palma am observat in acte ca scria teren intravilan arabil. Terenul este situat la 20 m dupa case, pana la el mai exista solarii, apoi dupa el mai exista inca 2 case. Proprietarul acestuia nu are PUZ, dar se jura ,,cu mana pe inima" ca ma va ajuta sa construiesc (,,inchide ochii") pana rezolv eu cu aceste acte. Intrebarile mele ar fi:

1. Eu ca pers fizica pot intocmi un PUZ?
2. Durata acestuia si cat ma costa?
am primit noi info:

sotia a fost acolo, a semnat un preaviz, si-a incasat salariul. in schimb au aparut schimbari in firma: a cumparat si renovat birourile, a spalat pe jos, mese din sticla, scaune de fitza ca la coafor in sala de asteptare
nu nu si-a scris demisia, chiar daca patroana ei ia spus citez ,,in locul tau mi-as da demisia" urmata de injurii.
nu exista si nici nu a existat o fisa a postului. inca nu s-a emis decizie incetare contract munca (asta stim noi, posibil sa aiba dar sa nu o fi anuntat).
nu nu sunt martori, productia era in spatele birourilor, s-a luat de ea dimineata la prima ora cand nu era nimeni. oricum facuse un efort special sa se trezeasca la acea ora sa se ia de ea. sefa ei a insistat ca sotia sa isi de-a demisia, apoi a trecut la injuraturi, dupa care sotia i-a spus ca nu mai sta si pleaca. sotia a ,,amenintat-o" intr-adevar ca o sa aiba grija de ea. nu a mai fost la servici de atunci. contabila firmei i-a zis ca ar fi bine sa ii desfaca contractul de munca cu art. 65. am facut o sesizare la ITM, am primit si raspuns: ITM a sesizat Politia Economica. ieri au insistat sa ma roage pe mine sa o las din nou la munca, ca isi cere scuze de ce a zis la momentul respectiv, sa vina inapoi ca o incadreaza in noua firma pe care va trece angajatii, dar sa o bage cu contract de 2 ore pe zi. sotul contabilei lucreaza la ITM, posibil sa fi vazut sesizarea si sa incerce sa o ,,prosteasca" sa se intoarca inapoi?
Buna ziua,

Va scriu in numele sotiei mele care tocmai a fost data afara de la servici pe motiv ca duminica (acum 1 saptamana) nu a avut cum sa ajunga la servici sa duca cheia de la intrare in firma.
Mentionez ca lucra la o tipografie si ca tocmai intervenise o "urgenta", respectiv o colega de-a ei a uitat sa livreze o comanda si ea trebuia sa deschida neaparat usa ca sa vina cu cativa colegi sa tipareasca etichete. Noi stam la 50 de km de locul de munca. Asa ca a raspuns la telefon dar nu am avut cum sa ii ajutam efectiv, plus ca persoanele care trebuiau sa lucreze efectiv etichetele respective nu erau de gasit.
Ei de regula nu lucreaza duminica, iar cheia de la intrare in firma nu era unicat, o mai aveau in 3 exemplare cel putin.
Dar luni de dimineata s-a trezit cu sefa ei intampinandu-o frumos si spunandu-i ca nu poate sa mai lucreze cu ea pentru ca nu este o persoana de incredere, pentru ca trebuia sa faca tot posibilul sa ajunga la firma. Jobul ei nu are nici o legatura cu responsabilitatea de a deschide usa angajatilor, ea de profesie este economist si cheia era la ea pentru ca ajunge cel mai devreme. Acesta nu mi se pare un motiv real, plauzibil ca sa o de-a afara. Suntem foarte porniti sa o dam in judecata, mai ales pentru ca a lucrat in niste conditi mizerabile igienic vorbind – sefa ei era o prietena extraordinara cu sanepid-ul, cartile de munca le tine in biroul care nu de mult timp era al ei - ceea ce denota ca nu platea nici o contributie, programul de lucru nu era niciodata cel din acte. Nu exista o trusa medicala in firma asta cu toate ca se lucra cu utilaje si constant erau accidente. A dat foarte multa lume afara pe motiv ca nu mai are incredere in angajati (adica daca nu erau dispusi non stop pentru ea sa lucreze ii dadea afara), anul trecut i-a amenintat pe toti ca daca indraznesc sa isi ia concediu pe timpul verii pot sa isi scrie demisia, dar perioada a fost prelungita si dupa vara. Am nevoie de ajutor, vreau sa stiu cum putem sa o dam in judecata si sa ii recuperez drepturile. Si-a distrus sanatatea in frig, mai avea putin si facea hepatita, nu avea unde sa se spale pe maini. Sotia a indurat toate conditiile de acolo pentru ca se gaseste foarte greu un loc de munca in ziua de azi. Ne poate ajuta cineva? Un consultant sau un avocat?
Răspuns la discuția SCOATEREA DE SUB IPOTECA
si daca se plateste o parte din credit, se poate scoate de sub ipoteca o parte din teren? sau tot ce a ipotecat?
Socrul meu si-a facut un credit ipotecar, punand la bataie tot(casa + teren). Pt a putea sa construiesc eu cu sotia casa pe o bucata de teren, am avea nevoie de acte. Cum putem scoate bucata de teren care ne este necesara ptr constructia locuintei, de sub ipoteca? Ce acte ne sunt necesare?
Ma poate indruma cineva? A mai fost cineva in situatia noastra? #-o