perfect . Dar nu inteleg cum pot face acest lucru . La care notar sa cer ( imaginez ca unul roman din Bucuresti ) si unde il pot gasi ?
OK . atit Consulatul Roman cit si Tribunalul de la Haga
Dar pe mine ma intereseaza ca acesata procura faimoasa sa dea dreptul acelei persoane sa inainteze actiunea de partaj si nu in numele meu ci al lui personal vazind obiectul acestei procure . Caut ca in momentul donatiei acestui titlu de coproprietar , eu sa fiu in afara actiuni de partaj . Merg pe aceasta strada pentru faptul ca nu vreau sa cheltui o lira pentru acest partaj si nici sa mai aud de fosta . Daca in schimb , voi fi obligat ( prin imposibilitatea unei asemenea actiuni ) atunci 100% voi apela la un avocat serios , nu ca cel pe care l-am concediat o zi in urma, ce se plangea de lipsa de timp pentru a-mi trimite un mesaj ... dupa doua saptamini de asteptare . Motivul , citez .... "" Nu stiu ce intelegeti dvs prin "tacere" si nu cred ca trebuie sa va trimit un mail pe zi, pentru a fi satisfacut, eu avand zeci de clienti carora nu le pot trimite zilnic sms-uri sau mail-uri..."" in 3 luni am trimes 4 mesaje si am primit trei . Daca asta inseamna un mesaj pe zi spuneti-mi voi iar daca un avocat isi poate permite sa se pronunte asa referitor la clientii care au platit si platesc pentru a fi aparati sau consiliati atunci trebuie ca fiecare din noi sa ne aparam singuri in fata justitiei , sa ne pregatim temeinic inaintea fiecarui proces / actiune judiciara eliminind astfel meseria de avocat si desfintind facultatile .....
Ma scuzi prietene , era de inteles ca procura facuta intr-o alta tara aduce din start si apostila tarii respective daca nu ma insel si cea de la Haga . ...
cu cea ce spune gi_jane2 sint cu totul de acord ( vezi amaindoua observatiile )
multumesc pentru raspuns d-le avocat Coman.
mai ramane o alta problema si anume , partajul nu a fost facut deci intrebarea ce urmeaza este ; se poate face aceasta procura si in lipsa unei hotarari de partaj ? motivul este simplu ;
doersc sa nu mai am de a face co fosta sotie , sa nu mai aud de ea deci prin aceasta procura sa numesc persoana sau asociatia norocoasa ( doeresc sa donez si nu sa vand ) care sa fie direct interesata a inainta cauza de partaj .
Ramanind in asteptarea rspunsului d-tra va transmit sincere salutari din Roma
ps. pot fi contactat pe adresele ; rokoit@live.it / ro_mc54@yahoo.it
ce inseamna si unde va trebui sa o fac daca eu in prezent locuiesc in strainatate si doresc sa vand titlul meu de coproprietar , vazin ca sant silit de lege !? sa VIND si nu sa DONEZ( cum este intentia mea ) unei asociatii sau unei persoane fizice titlul meu de coproprietar ... Partea din apartamentul detinut in coproprietate cu fosta sotie NU MA INTERESEAZA dar nici nu doresc sa-l cedez acesteia pentru motive strict personale
Deci unde va trebui sa legalizez aceasta procura ?
se poate ceda titlul de copropietate a unui apartament ?
Stimata d-na avocat ,
in urma unor incercari de a ajunge in posesia unei fotocopii al actului de vanzare cumparare mi s-au inchis aproape toate usile . Motivul ; eu nu am cunostinta de cum a fost cumparat si prin ce societate imobiliara , in acele vremuri pentru simplul motiv ca nu earm in tara si nu ma interesa acest lucru fiind inca casatorit cu coproprietara . De plati l-am platit cu banii castigati in Italia dar nu am pretentii de cat la cea ce legea in cazul nostru , spune . adica la 50 % din valoare . Suma pentru mine nu este vincolanta dat fiind faptul ca in momentul cand , avand actul in mana pot decide ca partea ce imi revine di drept sa o donez de ce nu unei familii nevoioase . Pentru acest lucru imi trebuie cum bine spuneti un avocat caruia sa-i trimet o procura prin care sa il deleg ca reprezentant al meu in chestiunea gasiri documentului si nu in ultimul rand a inaintarii cauzei de partaj . V-as fie extrem de recunoscator daca mi-ati putea da o indicatie in acest sens . Ma refer la o persoana de voi cunoscuta .
Cu respect
Corneliu
In 1991 in timpul casatopriei am cumparat un apartament impreuna cu fosta sotie . Dupa 20 de ani raportul s-a rupt si am divortat. Pe toata aceasta perioada eu locuiam in Italia unde locuiesc si acum . Nu m-a interesat actul pana cand intre noi nu a avut loc ruptura . Acum dupa divort nu reusesc sa ajung la acest act ce imi este mai mult ca necesar pentru partaj . Nu am posibilitatea sa vin in tara sa ma ocup personal . Cine si in ce mod ma poate ajuta cineva ? Cineva imi spune de acolo ca este aproape imposibil sa-l descopar pentru ca nu stiu nici macar cum a fost cumparat si prin ce societate ...Sa fie adevarat ? Sa fie oare blindat sau facut disparut ?
In 1991 in timpul casatopriei am cumparat un apartament impreuna cu fosta sotie . Dupa 20 de ani raportul s-a rupt si am divortat. Pe toata aceasta perioada eu locuiam in Italia unde locuiesc si acum . Nu m-a interesat actul pana cand intre noi nu a avut loc ruptura . Acum dupa divort nu reusesc sa ajung la acest act ce imi este mai mult ca necesar pentru partaj . Nu am posibilitatea sa vin in tara sa ma ocup personal . Cine si in ce mod ma poate ajuta cineva ? Cineva imi spune de acolo ca este aproape imposibil sa-l descopar pentru ca nu stiu nici macar cum a fost cumparat si prin ce societate ...Sa fie adevarat ? Sa fie oare blindat sau facut disparut ?
va multumesc pentru raspuns . Situatia este urmatoarea ;
1 - fosta sotie nu doerste in nici-un caz sa inainteze actiunea de partaj
2 - i-am propus sa imi dea 20% din jumatatea de apartament ( valutat la ora actuala la 65 000 de euro ) deci 13 000 de euro la care a raspuns negativ.
3 - i-am propus sa imi dea 10 000 euro si intre in posesia intregului apartament la care a raspuns ca si prima oara , NU
Ajuns aici ma vad constrins sa devin rau. rau cu ea si bun cu un amarat ce nu are casa , sau o pereche de tineri casatoriti ce nu si gasesc cuibul pentru a pune in picioare o familie .
Am ajuns aici si voi merge inainte . Nu am nevoie de bani de la nimeni iar cand decid un lucru il fac .