In 1991 in timpul casatopriei am cumparat un apartament impreuna cu fosta sotie . Dupa 20 de ani raportul s-a rupt si am divortat. Pe toata aceasta perioada eu locuiam in Italia unde locuiesc si acum . Nu m-a interesat actul pana cand intre noi nu a avut loc ruptura . Acum dupa divort nu reusesc sa ajung la acest act ce imi este mai mult ca necesar pentru partaj . Nu am posibilitatea sa vin in tara sa ma ocup personal . Cine si in ce mod ma poate ajuta cineva ? Cineva imi spune de acolo ca este aproape imposibil sa-l descopar pentru ca nu stiu nici macar cum a fost cumparat si prin ce societate ...Sa fie adevarat ? Sa fie oare blindat sau facut disparut ?
Daca apartamentul a fost cumparat de amandoi si in contract sunteti trecut si dvs. ca proprietar atunci aveti dreptul la 1/2 din apartament in partaj,daca nu ii contractul si pe numele dvs. nu aveti nici un drept.Ar trebuii sa veniti personal sa va ocupati de problema si sa ontactati un avocat ca sa nu il pierdeti daca chiar il aveti.
buna ziua.
dacanu aveti posibilitatea sa veniti dvs personal puteti mandata pe cineva care sa faca aceste demersuri in numele dvs si pentru dvs.
mergeti fie la consulatul Romaniei din italia, fie la un notar si dati procura.
mai simplu ar fi la consulat intrucat ar fi vorba de un act autentic romanesc.
daca faceti procura la un notar va trebui apostilata, ulterior tradusa si legalizata.
Stimata d-na avocat ,
in urma unor incercari de a ajunge in posesia unei fotocopii al actului de vanzare cumparare mi s-au inchis aproape toate usile . Motivul ; eu nu am cunostinta de cum a fost cumparat si prin ce societate imobiliara , in acele vremuri pentru simplul motiv ca nu earm in tara si nu ma interesa acest lucru fiind inca casatorit cu coproprietara . De plati l-am platit cu banii castigati in Italia dar nu am pretentii de cat la cea ce legea in cazul nostru , spune . adica la 50 % din valoare . Suma pentru mine nu este vincolanta dat fiind faptul ca in momentul cand , avand actul in mana pot decide ca partea ce imi revine di drept sa o donez de ce nu unei familii nevoioase . Pentru acest lucru imi trebuie cum bine spuneti un avocat caruia sa-i trimet o procura prin care sa il deleg ca reprezentant al meu in chestiunea gasiri documentului si nu in ultimul rand a inaintarii cauzei de partaj . V-as fie extrem de recunoscator daca mi-ati putea da o indicatie in acest sens . Ma refer la o persoana de voi cunoscuta .
Cu respect
Corneliu
Act de proprietate
M.Corneliu
In 1991 in timpul casatopriei am cumparat un apartament impreuna cu fosta sotie . Dupa 20 de ani raportul s-a rupt si am divortat. Pe toata aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Divort
rosa_4_you
Sunt cetaten Roman cu domiciliul in Italia de aproape 3 ani,muncesc cu acte in regula,sunt casatorita in Romania de aproape 14 ani am o fetita de 12 ani vreu ... (vezi toată discuția)