avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt cetaten Roman cu domiciliul in Italia de aproape 3 ani,muncesc cu acte in regula,sunt casatorita in Romania de aproape 14 ani am o fetita de 12 ani vreu sa divortez cum pot face sa nu fiu nvoita sa bat drumurile intre Italia si Romania pe tot parcursul divortului,tin sa mentionez ca vreau sa se faca si partajul pt.ca am facut multe impreuna in casa parintilor lui care acum vror sa ma arunce in mijlocul strazii fara copil si doar cu ce am venit ,am avut si o mica zestre care cu timpul sa cam dus.Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:20, 27 Octombrie 2010
Mai intâi va trebui să introduceţi cererea de divorţ, după care partajul.
Ca să nu fiţi nevoită să veniţi la fiecare termen de judecată (avînd în vedere că la divorţ este obligatorie prezenţa reclamantului la fiecare termen) este necesar să trimiteţi o procură specială unei persoane care vă va reprezenta.
Procura se poate întocmi la un notar în Italia şi apoi tradusă în România sau la consulatul ori ambasada Romîniei din Italia.
Succes!
Ca si dvs sunt cetatean roman (avocat) cu domiciliu in Italia. Am foarte multi clienti in situatii similare. Daca doriti contactati-ma in privat.
In primul rand vreau sa-ti spun ca nu te poti astepta ca e usor eu am trecut prin asta.Pentru ca esti in Italia trebuie sa te duci la ambasada Romana in Italia daca nu e mai simplu acasa trebuie sa ai documente cu tine ca lucrezi cu contract.Daca faci procura in italia nu stiu cum vorbesti despre ceea ce e intre tine si sot apoi aici costa mult procura.
Procura speciala unui avocat tradusa si legalizata privind divortul (redactare, depunere, reprezentare in instanta) si, eventual partajul.
Trebuie sa faceti dovada ca aveti resedinta in strainatate pentru a fi admisa reprezentarea dv. in divort. ;)
Buna ziua,
Am si eu intrebare, numai ca nu este legata de un divort oficial. Locuiesc impreuna cu sotul meu, dar relatia dintre noi nu mai exista decât sub forma unei prietenii. Imi dau perfect seama ca am devenit de ceva vreme doar colegi de apartament, care contribuie reciproc la bugetul familial, dar doar atât. Copii nu avem si nici unul dintre noi nu are o relatie in afara casniciei (cel putin asa cred despre el), numai ca mie nu-mi mai convine aceasta situatie. Nu putem vinde apartamentul in care locuim (care e pe numele amândurora si inca platim rate la el) pentru a putea divorta si fiecare sa mearga incotro vrea. Intrebarea mea este: in cazul in care ma voi implica intr-o alta relatie, el poate sa ceara divort in urma adulterului savârsit de sotia lui si sa câstige intregul apartament?

Alte discuții în legătură

Act de proprietate M.Corneliu M.Corneliu In 1991 in timpul casatopriei am cumparat un apartament impreuna cu fosta sotie . Dupa 20 de ani raportul s-a rupt si am divortat. Pe toata aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil strainatate sinico sinico buna seara,as avea nevoie de un sfat.eu impreuna cu sotul suntem proprietarii unei case dobandite prin contract de vanzare-cumparare,vrem sa facem partaj ... (vezi toată discuția)
As vrea sa divortez ,dar nu stiu ce trebuie sa fac otilia82 otilia82 buna,am 29 de ani ,sunt casatorita de 5 ani si sunt insarcinata in 4 luni...sunt casatorita in romania ,dar muncim in italia..dupa 3 ani de casatorie ,sotul ... (vezi toată discuția)