avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj amiabil strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj amiabil strainatate

buna seara,as avea nevoie de un sfat.eu impreuna cu sotul suntem proprietarii unei case dobandite prin contract de vanzare-cumparare,vrem sa facem partaj amiabil,el sa imi cedeze partea lui fara a avea pretenti,si am vrea sa stim cum putem face,noi fiind in strainatate.am inteles ca putem imputernici pe cineva care sa actioneze in numele nostru,procura o putem face si la un notar din tara unde locuim acum(italia)?care ar trebui sa fie formula procurei?la ce suma se ridica costurile?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:11, 18 Martie 2015
Partaj amiabil in strainatate sau din strainatate ? Unde e casa, in Romania ?
Partajul presupune sa impartiti ceva, daca luati dvs casa, ii dati sotului o sulta, daca nu vrea nimic, aia e donatie, nu partaj.
Trimiteti pe cineva la notar in Romania sa vada actele casei, sa ii zica ce acte sunt necesare si sa ii scris ce trebuie sa fie scris in procura ca sa foloseasca. Procura o puteti face la consulat/ ambasada. Daca o faceti la notar, trebuie apoi tradusa si apostilata.
V as sfatui sa o dati la Consulat in limba romana. De asemenea sa luati legatura cu un notar din Romania asa cum a spus si colega mea mai sus. Trebuie sa stiti ca partajul se face cu sulta, fara sulta este donatie si nu va sfatuiesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura succesiune la un notar local in strainatate dan_de dan_de Eu, mama si sora mea traim in Germania si dorim sa facem mostenirea la actiunile pe care le-a detinut tatăl meu la intreprinderea la care a lucrat. ... (vezi toată discuția)
Procura spania meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
Solicitare divort, partener plecat in alta tara Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Cum trebuie sa procedeze sotia in cazul in care, doreste sa solicite divort sotului, pe cale amiabila, aceasta aflandu-se cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)