buna,am 29 de ani ,sunt casatorita de 5 ani si sunt insarcinata in 4 luni...sunt casatorita in romania ,dar muncim in italia..dupa 3 ani de casatorie ,sotul m-a inselat ,a plecat cu valizele din casa ,dar s-a intors..l-am iertat si a mers totul bine pana acum ,cand ,m-a inselat din nou...nu pot sa mai iert ,sa stau cu frica sa nu imi faca toata viata la fel.avem un apartament in tara cumparat pe numele amandurora .imi e tare greu ,si nu stiu cum sa procedez ptr a inainta divortul..Sunt insarcinata,dar nu tine cont de asta..ce drepturi am eu si ce pot sa fac.
Puteti inainta divortul si in tara, daca lucrati cu forme legale si veti angaja un avocat care sa va reprezinte pe baza de procura autentificata fie la consulat/ ambasada sau autentificata de un notar din Romania, ( daca veniti in tara).
Acesta se va ocupa de divortul dvs., daca sunteti hotarata sa faceti acest pas.
Intrucat nici unul dintre dvs. nu mai domiciliati in tara, trebuia sa depuneti cerere de divort la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.
In cerere trebuie mentionate motivele pentru care considerati ca relatiile de familie sunt iremediabil vatamate si casatoria nu mai poate continua.
Motivele de divort vor trebui dovedite cu martori, interogatoriu, acte.
Taxa judiciara de timbru pentru divort este de 39 lei, iar timbrul judiciar de 0,3 lei.
Anexati la cererea de divort certificatul de casatorie in original.
Atentie, pentru reclamant prezenta la divort este obligatorie. Daca nu puteti fi prezenta, intrucat domiciliati in Italia, puteti da procura speciala de reprezentare cuiva, de preferat unui avocat.
Vorbiti cu sotul dvs. Spuneti-i ca doriti sa divortati. Poate este de acord si atunci apelati la varianta mai usoara : la primarie sau la notariat.
Consulatele Romaniei din Italia asigura servicii notariale, inclusiv divorturi pe cale amiabila.