avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori strainatate

Buna ziua!
Sunt casatorita cu sotul meu de 7 ani.Momentan locuim in Spania.Anul acesta din cauza neintelegerilor si certurilor din ce in ce mai dese ne-am despartit.Eu acum locuiesc in alta casa cu copiii.Avem un baiat de 7 ani care este bolnav de "sindromul lui asperger"- o ramura a autismului si cu fetita de 2 ani.
Eu am bagat actele de divort aici in Spania,el a bagat divortul in Romania.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, de care dintre divorturi se va tine cont,cel din Romania sau cel din Spania.Daca eu nu ma prezint la divortul din Romania ce se poate intampla,de exemplu pot sa pierd custodia copiilor?
Daca vreau sa-mi angajez un avocat in tara trebuie sa trimit procura?Daca da unde anume trebuie sa merg sa fac procura?Pot sa merg la un notar aici in Spania sau trebuie neaparat sa merg la Consulat?
Avem un apartament cumparat in timpul casatoriei pe numele amandurora.El poate sa vanda apartamentul fara semnatura mea?
Mai avem o garsoniera ce ne-a fost donata de mama mea tot pe numele amandurora, cu uzufructul viager pe numele soacrei.Mama isi poate recupera garsoniera?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 15:13, 6 Mai 2012
Divortul va avea loc la prima instanta sesizata. Deci daca dvs. ati depus prima cererea de divort, acesta va avea loc in Spania. De asemenea, avand in vedere ca ultimul domiciliu comun a fost in Spania, se aplica prevederil legale de acolo
Multumesc pentru raspuns.
Puteti sa-mi spuneti,va rog ce se poate intampla daca eu nu ma prezint la procesul din tara?
Multumesc.
Dovada ca ati depus actiune de divort, la o data mai veche, in Spania, anexati-o la intampinarea pe care este bine sa o expediati, fie si prin posta in Romania, pentru ca instanta sesizata in tara sa stopeze judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa divortez ,dar nu stiu ce trebuie sa fac otilia82 otilia82 buna,am 29 de ani ,sunt casatorita de 5 ani si sunt insarcinata in 4 luni...sunt casatorita in romania ,dar muncim in italia..dupa 3 ani de casatorie ,sotul ... (vezi toată discuția)
iesita din tara cu copil minor Emi20 Emi20 buna ziua! As vrea sa-mi raspundeti urgent va rog am nevoie de un raspuns concret! Am un baiat de 10 ani si am venit impreuna cu sotul la fata mea ... (vezi toată discuția)
Divort si partajare dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va prezint situatia mea de divort cu speranta ca pot primi unele sugestii care ma pot ajuta. Istoricul este urmatorul: Suntem casatoriti din ... (vezi toată discuția)