avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pentru partaj dintre cetățean roman si japonez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pentru partaj dintre cetățean roman si japonez

Buna seara .Eu sint divorțată aici in Japonia si in divorțul este înscris si in țara .Am un apartament in București care l-am cumpărat in timpul căsătoriei si as dori să-l vând problema este ca nu am facut partaj la el.Fostul SOT nu are nici o pretentie la ap si as dori sa stiu cum putem face cu actele avind in vedere ca amindoi locuim aici in Japonia .Ce acte imi trebuiesc?Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:43, 22 Iulie 2017
Amandoi faceti procura speciala pt vanzare unei persoane de incredere si nu e nevoie sa veniti in tara.
Sau, fostul sot poate da o declarație notariala în Japonia prin care renunță la cota sa parte din imobil în favoarea dvs .
Puteti face actul de partaj si la consulatul Romaniei din Japonia.
Apoi apelati la avocat sa se ocupe de acte in tara.

Daca cei de la consulat nu vor vrea puteti face in Romania prin avocati acestea acte juridice ca sa fie mai sigur si sa nu aveti cine stie ce probleme de natura juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare ap Camerado Camerado Buna ziua .Am un apartament in București pe care vreau sal vind (donat)lui fii-miu .Problema este ca eu și soțul locuim in Japonia și nu putem ajunge in ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea divortului japonez si partajul bunurilor din rom tajimagina tajimagina Buna ziua . In anul 2004 m-am căsătorit cu un cetățean japonez ( nu am declarat casatoria in rom) 2010 -am născut un băietel 2011-am cumparat 2 ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un apartament fara sa vin in tara rodi2014 rodi2014 Detin un apartament in Romania, impreuna cu sotul meu. Amindoi locuim in Canada, si dorim sa vindem apartamentul din Romania. Exista vreo cale prin care sa ... (vezi toată discuția)