avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters86909

Activitate ContSters86909

Discuție Talharie
Buna ziua
Domnilor si Doamnelor
Doresc din partea dvs pareri, sfaturi... referitor la situatia delicata
Respectiv...intr-o seara am fost lovit si talharit de un grup de 6 persoane care m au lovit cu bate de fier si inele metalice care se trag peste maini-pumni,provocandu mi destul de grave traume,situatie care reiese si din documentele intocmite si eliberate de spitalele si institutiile pe unde ma m perindat cu aceasta ocazie cat si din declaratia mea si a unui martor ocular al evenimentului depuse la sectia de politie in raza careia....
Răspuns la discuția prescriptie suspendare permis
cora2006 a scris:

Potrivit Codului rutier:
Art. 118. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.
(3) Dovada inregistrarii plangerii depuse la judecatorie in termenul prevazut la alin. (1) se prezinta de contravenient la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, care va efectua mentiunile in evidente si ii va restitui permisul de conducere.
(4) In termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva PV de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului in termenul prevazut la alin. (4), in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.
;)

legea este clara.
suspendarea trebuia sa inceapa din ziua in care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila.
pentru ca nu le ai dus permisul se mai puteau adauga 30 de zile acestei suspendari.
e un viciu de procedura ce se poate specula nefiind comunicata hotararea partilor
Am primit in sfarsit hotararea!!
Acum urmeaza o noua dilema..
Unde fac recursul??din moment ce hotararea atacata este data de judecatoria Cornetu ,judetul Ilfov nu are constituit tribunal deci ce fac?depun recursul tot la judecatoria Cornetu a carei registratura mi a comunicat hotararea dupa 4 luni si risc sa imi trimita recursul tot in aceiasi perioada sau..cine stie..sau il depun la tribunalul Bucuresti?
Dilema mea este cu atat mai mare incat am citit aici pe forum ca recursul trebuie depus la instanta care a respins plangerea,in speta judecatoria Cornetu,sub sanctiunea respingeri acestuia in caz contrar.
Va multumesc pentru sfaturi anticipat
Numai bine
lupalb13 a scris:

Pentru hotararea din august 2008 sunt de acord cu d-na bioenergeta.Hotararea pronuntata de judecatorie in ianuarie 2009,ar fi trebuit sa ajunga la dumneavoastra pana acum.Este posibil ca cineva direct interesat sa sustraga aceasta hotarare sau ca posta romana sa fi intarziat trimiterea ei.Este important sa faceti un drum pana la judecatorie si sa va interesati la arhiva,in calitate de parte in proces,de hotarare.Cereti o copie autentificata de grefierul de serviciu!Daca nu sunteti multumit atunci atacati hotararea la o instanta superioara!!!

va multumes pt raspunsuri
in cazul in care aceasta hotarare a fost trimisa catre mine de judecatorie dar nu a mai ajuns...mai pot face recurs in cazul in care este nefavorbaila considerand ca cele 15 zile ar fi trecut dar eu nu am avut cunostinta de aceasta??
paste fericit tuturor!
va multumesc frumos pentru raspuns!!!
ce ati vrut sa spuneti prin "se va comunica"..sunt totusi 4 luni trecute...nu sunt instantele sanctionate pentru intarzieri dar nu exista prevazut de lege nici un articol care sa reglementeze moementul in care aceasta hotarare ramane definitiva in situatia in care ea nu este comunicata???nu stiu..un termen de 6 luni 1 an sau ceva de genul.??adica se poate face comunicarea si peste 1 an si de aici pot intervenii f multe alte probleme...
multumesc anticipat
am si eu cateva nelamuriri asupra aspectului ramanerii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile
de fapt este vorba de 2 situatii
in prima,hotararea judecatoreasca data in luna august 2008 a fost recurata ,s-a respins si recursul in luna noiembrie 2008 si as vrea sa stiu daca este corect ca aceasta hotarare a ramas definitiva si irevocabila in momentul(ziua)pronuntarii ei,hotararile din recurs necomunicandu-se partilor din cate am vazut-inteles.
in cea de a doua,este vorba despre o hotarare pronuntata in luna ianuarie 2009 de catre judecatorie,nu s-a comunicat nici pana in momentul de fata partilor aceasta hotarare,intrebarea mea fiind cum-cand aceasta hotarare va ramane definitiva si irevocabila.
va multumesc anticipat
Eduard