avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate amitza

Activitate amitza

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
isis23 a scris:

aryzem a scris:

isis23 a scris:

Intrebare
In cazul in care pentru infractiunea de abandon de familie se dispune executarea cu suspendare conditionata a pedepsei, nefiind intrunite conditiile din partea generala de la art.81 , si condamnatul savarseste o noua infractiune cu intentie in termenul de incercare pentru care instanta ii aplica o pedeapsa cu executare de 2 ani ( alta decat infractiunea de abandon de familie ), se poate dispune revocarea primei pedepse , cea cu suspendare conditionata ?
De ce intreb ? Pentru ca ma deranjeaza art. 305 alin 5 , care prevede ca revocarea suspendarii conditionate pentru infractiunea de abandon de familie se poate face DECAT daca se savarseste o noua infractiune de abandon in familie
De ce este important ? Pentru ca e clar ca cea de-a doua infractiune se savarseste in stare de recidiva postcondamnatorie , si are un regim de aplicare a pedesei special . Ori , in atare situatie ce se va contopi ( pentru ca trebuie contopita prima pedeapsa cu pedeapsa stabillita ulterior la care pot aplica un spor ) ? Nu pot sa contopesc pentru ca prima pedeasa este suspendata conditionata , adica nu se executa in regim de detentie , si atunci cum aplic regula de la recidiva postcondamnatorie ? Ca sa nu mai spun ca in conditiile prevazute in partea generala , pedepsele s-ar cumula !
Voi cum stiti ?



Cred ca nu se poate dispune revocarea pentru ca exista acest 305 alin. 5.
Nu mereu cea de-a doua infractiune se poate sav in stare de rec postcondamnatorie pt ca chiar daca legea prevede pt abandon limitele intre 6 luni si 2 ani inchis, jud il poate condamna pentru 4 luni inchis.
Dar sa trecem la intrebarea ta :), si sa zicem ca pentru abandon ii da 7 luni inchis, apoi condamnatul (cu supendare sau nu TOT condamnat este) sav o alta infract cu intentie si instanta ii da 2 ani inchis, atunci ne vom regasi in situatia recidivei postcondamnatorii cu regulile specifice pentru determinarea pedepsei rezultante.
Zici ca nu se poate contopi pentru ca prima pedeapsa este suspendata conditionat... pai de ce sa nu se poata contopi? legea vorbeste la recidiva de condamnare astfel incat nu conteaza daca individul a fost suspendat conditionat sau nu.


Pai @ Aryzem daca le contoposesc ( pe cea suspendata conditionat si pe ce aplicata pentru noua infractiune ) ce ne iese . O pedeapsa rezultanta care este cu executare in regim de detentie si o pedeapsa care RAMANE conditionata , pentru ca nu a fost revocata . Deci ala executa doua pedepse simultan incompatibile ca regim de executare . Intelegi unde bat ?
Pentru ca daca as dispune revocarea primei condamnari , e simplu ,..se cunoaste care este cursul




foarte buna intrebarea!



raspunsul pe care eu il consider corect este urmatorul :

1. clar nu se revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

2. dat fiind ca sporul ce se aplica in cazul in care se da eficienta regimului juridic sanctionator de la recidiva postcondamnatorie reprezinta un echivalent al pedepsei care nu se executa, in ipoteza de fata, dat fiind ca nu avem o pedeapsa executabila- prin ipoteza executarea primei pedepse era suspendata, nu se va putea aplica un spor. pentru aceleasi considerente nu vor fi aplicabile nici dispozitiile celelalte privind regimul juridic sanctionator al recidivei.
3. insa, in cuprinsul hotararii de condamnare se va retine starea de recidiva postcondamnatorie, fara a se da insa eficienta tratamentului sanctionator.
mai mult decat atat, considera ca este aplicabila aici, mutatis mutandis RIL ul X/2005 [ link extern ]
Răspuns la discuția Unde trebuie facut denuntul!?
puteti face denuntul la parchetul din judetul in care locuiti dumneavoastra.

Ulterior in raport de locul savarsirii faptei, al locului unde locuieste faptuitorul, respectiv al locului unde locuieste persoana vatamata se va stabili parchetul competent sa efectueze urmarirea penala pentru fapta despre care dumneavoastra avaeti cunostinta.

in mod normal, la momentul cand veti formula denuntul la parchet vi se va cere sa prezentati si o declaratie cu privire la fapta respectiva,

ulterior, organele de urmarire penala vor stabili daca este necesar sa fiti audiat si dvs. situatie in care, probabil, se va dispune audierea dumneavoastar prin comisie rogatorie, in sensul ca veti fi invitat la parchetul din judetul dvs. si veti fi audiat de procurorii din cadrul acelui parchet.
intentia repentina nu este incompatibila cu existenta unei infractiuni sub forma tentativei . intentia repentina este compatibila cu toate formele de tentativa : intrerupta, improprie, respectiv perfecta.
spre exemplu, x il calca pe y pe picior, enervat y ia in acel moment hotararea de a-l ucide pe x, procedand imediat la punerea in executare a hotararii, dar este oprit de alte 2 persoane/ otrava pusa in cafea nu isi face efectul/ trage cu arma dar nu-l nimereste.
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
ALISAA a scris:

Buna, nici eu nu sunt prea linistita. Am facut peste 80, dar ma gandesc la faptul ca mai stiu inca 3 persoane care au punctaj cel putin egal cu al meu. Si cum nimic nu este batut in cuie, nimeni nu garanteaza nimanui un loc pe lista celor 200. Este clara metodologia de selectie, nu e nevoie de prea multe pariuri. Nu mai stiu unde am citit dar tinta este sa treaca un esantion din dublul nr locuri scoase la concurs, iar dupa a doua proba si restul, sa se contureze lista. Parca asa. Asa incat e atat de devreme sa tragem vreo linie...mai ales inferioara...:).Asta ar fi o discutie. O alta discutie ar fi ca mie mi s-au parut dificile subiectele, cu multe acorduri fine si dulci ca o licoare amagitoare. La inceput am crezut ca sunt lasate acolo de zana cea buna si cand colo...era un zmeu dintos care isi arata caninii la fiecare cotitura. Ma rog, eu mi-am invatat o lectie serioasa la acest test. Nu e ceea ce pare. Sper in bine.


O fina intelegere a sensului si scopului examenului! Exact asa e, pentru ca asa e si realitatea ce trebuie incadrata in continutul unei norme juridice.

Felicitari!

Mult succes! ( desi nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi daca ai peste 80 )
Pavel1987 a scris:

IonPopescu-B a scris:

Buna ziua.
Au trecut trei luni si nici macar o declaratie nu a fost luata.
Am dat inca o declaratie prin care am fost sfatuit sa cer urgentarea carcetarilor;in conditiile in care nimic nu s-a intamplat-in sensul ca doar declaratiile mele sunt la dosar.De ce?
Inspectorul Sef,Inspectorul Sef Adjunct,comisarul X,comisarul sef Y,toti sunt oficial la curent ,cu dovezile atasate dar,nu intreprind nimic.Voi cere ajutorul Eminentei Sale,ministrul.
Nici o institutie a statului nu vrea sa lucreze. Cum mai pot fi respectate-si institutiile,si legile?

Imi cer scuze ca trebuie sa intevin dar consider ca totul are o limita.
Dmv chiar credeti ca sunteti singura parte dintr-o cauza ce are drepturi sau obligatii? Atat martorul cat si autorul/autorii poseda aceleasi drepturi sau chiar mai multe !!!
Dmv credeti ca un politist are de rezolvat o singura plangere sau aveti impresia ca un dosar penal se rezolva cu 2 declaratii si gata....mai ales fiind vorba de fals+inselaciune trebuie interprinse numeroase activitati, obtinute acte oficiale din partea altor institutii ale statului si multe altele.
Uneori ai nevoie de luni de zile ca sa cauti o persoana pentru a fi audiata, pentru ca pur si simplu nu o gasesti ... drumuri facute din buzunarul politistului care instrumenteaza cauza.
Ca sfat, va recomand o discutie cat mai constructiva cu lucratorul de politie judiciara care lucreaza dosarul pentru a va sfatui si consilia despre activitatile ce sunt in curs de desfasurare.



=D>

Singurul raspuns adecvat ce se poate da unui asemenea comportament!

politistul care nu va lasa sa dormiti noaptea, mai mult ca sigur are de rezolvat cel putin 100 de asemenea plangeri penale.

daca ati fi fost un pic mai informat, ati fi cerut de la parchet un raspuns scris cu privire la stadiul lucrarilor in plangerea dumneavoastra, si ati fi mers la prim-procuror pentru a solicita urgentarea demersurilor, dar sunt convinsa ca si varianta D-VOASTRA de sicanare si stresare continua a politistului va da roade! ca si pana acum......
va rog sa imi spuneti si mie care este statul unui evaluator din cadrul ANEVAR ului.

poate fi considerat ca fiind functionar public in intelesul art. 147 Cod penal, respectiv : "Art. 147 - Functionar public si functionar

Prin functionar public se întelege orice persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o însarcinare de orice natura, retribuita sau nu, în serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145.

Prin functionar se întelege persoana mentionata în alin. 1, precum si orice salariat care exercita o însarcinare în serviciul unei alte persoane juridice decât cele prevazute în acel alineat."

sau macar sa-mi indicati legea care reglementeaza statutul unui asemenea evaluator.
ok, din ce imi dau eu seama nu esti tocmai seful ideal si ii cam exploatai pe oamenii aia, ca altfel nu ar fi declarat femeia impotriva ta. Asa ca , intr un fel, primesti ce meriti :D

acum, ca sa iti spun in drept : fapta ta e fals material in inscrisuri oficiale in concurs cu uz de fals.

nu te amagi ca nu sunt martori, se va face expertiza grafoscopica si se va dovedia ca nu salariata a semnat contractul de munca!! nu pentru orice infractiune trebuie sa ai martori ca sa o poti dovedi.

insa, eu cred ca ar trebui sa te gandesti daca nu cumva faceai si oleaca de evaziune fiscala, nu de alta, dar cam asta e specializarea Garzii, si nu cred ca le pasa prea tare de angajatii tai. Deci, daca stii ca nu iti introduceai facturile in contabilitate, sau ca evidentaii cheltuieli fictive, mai bine strange bani ca sa platesti prejudiciul cauzat statului ca altfel nu scapi!

Cu placere ! :D
Răspuns la discuția concediere
multumesc pentru raspuns
Discuție concediere
un angajat care beneficiaza de intreg concediu de odihna aferent anuluii in curs, are obligatia de a restitui banii primiti pentru concediu, daca este concediat pe motiv de retructurare a societatii, spre exemplu, in luna iunie?
o persoana care se afla in concediu pentru sarcina si lauzie, respectiv in concediu prenatal, poate fi transferata, mutata, sau disponibilizata in aceasta perioada?

v as ruga sa imi spunet si temeiul legal