avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate jenycuta30

Activitate jenycuta30

Buna seara .
Sper ca intrebarea mea este forumul corect.
Eu si sotul meu avem o casa construita pe un teren in curtea socrilor mei.
Avem un baietel de 4 ani cu probleme mari de sanatate si nu am avut cum sa facem si actele de vanzare cumparare.Relatiile dintre noi si socrii sunt din ce in ce mai proaste si ne temem ca nu vor mai vrea sa ne faca acte.Am pornit de la ideea ca sunt parintii nostri si nu avea cum sa se intample asta.
Nu stim cum sa procedam.
Am putea sa ii dam in judecata? si daca da in ce situatie am avea castig de cauza?
Am suferit atat in ultimii ani si nu as vrea ca cei doi copii cat si noi sa ramanem pe drumuri.

Mutumesc
Răspuns la discuția Acte casa pentru copii minori
Motivul pentru care am scris aici este ca sunt ingrijorata de viitorul in care eu am sa divortez de sotul meu iar eu si copii vom ramane fara nimic.
Socrii mei trebuie sa faca actele deoarece toate autorizatiile cat si terenul sunt pe numele lor.
Sotul meu are mania jocurilor de noroc si a femeilor si de aceea socrii mei nu vor sa faca acte direct noua.Le este frica de ceea ce este capabil fiul lor. Eu pe de alta parte dupa divort nu am de gand sa mai locuiesc cu socrii in aceeasi curte.
Vreau doar ca aceasta casa sa ramana copiilor nostri.
Imi cer iertare dar nu prea inteleg termenii de specialitate ,daca imi puteti explica mai pe intelesul meu.
Care este cea mai buna varianta pentru a avea siguranta ca copii mei vor fi " proprietarii "acesti case .?
Răspuns la discuția Acte casa pentru copii minori
Pentru ca in viitor vom ajunge cu siguranta la divort iar socrii mei nu vor sa ajunga sa locuiasca cu cine stie cine in curte au zis sa facem acte pe numele copiilor pentru ca oricum pentru ei am luptat sa facem aceasta casa.
Nu ma deranjeaza sa fim amandoi tutori,problema este ce sa va intampla daca ajungem la divort?
Vreau ca aceasta casa sa fie pe numele copiilor.Vreau sa am o siguranta de viitor pentru ei.
Cu toate ca nu sunt batrana nimeni nu stie cat traieste nimeni si atunci ce se va alege de copii mei daca nu au nimic sigur?
Tatal nu este un om in care sa imi pun nadejdea,ar fi in stare sa vanda tot si sa imi lase copii pe drumuri.
Răspuns la discuția Acte casa pentru copii minori
Multumesc pentru raspunsuri!

Revin cu detalii.
Casa este construita pe un teren din curtea socrilor , ei avand casa langa noi. Sotul meu mai are frati si eu vreu sa fiu sigura ca nu vor fi probleme pe viitor.
Pot fi eu numita tutore sau numai ambi parinti se poate?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Socrii mei vor sa faca acte celor 2 copii ai mei de 11 si respectiv 2,5 ani.
Casa pentru care vor sa faca acte este construita de mine impreuna cu sotul meu, fiul lor.
Nu stiu cum sa procedam , daca se poate face acte copiilor, singura conditie a socrilor este ca sa nu poata fi vanduta casa atat timp cat ei traiesc(nu vor alte persoane in curte)
Buna ziua si Hristos a Inviat!!!

Ca majoritatea celor care fara voia lor ajung la ultima solutie :Divortul
Sunt casatorita de 12 ani si am 2 copii de 12 si respectiv 2,5 ani.
Pentru ca cel de-al doilea copil s-a nascut cu probleme(fara o parte din esofag) iar apoi au urmat spitalizari in Germania si alte necazuri nu am avut puterea necesara de a divorta.Si in acest moment am nevoie de sprijinul si ajutorul lui....numai ca el este mai mult plecat(cu amanta)decat cu noi acasa.
Inainte de a merge mai departe vreau sa stiu exact in ceeea ce ma bag.
Prima mea problema este casa pe care am construit-o impreuna,e adevarat...nu am reusit sa definitivam actele de proprietate tocmai pentru ca necazurile nu ne-au mai permis sub nici o forma.Cheltuielile cu un copil bonlavior sunt enorme:sorry:
Acesta casa este construita pe un teren in curtea socrilor iar in acest moment ei sunt de partea mea,cel putin deocamdata.Pentru ca sunt parintii lui ei imi propun sa faca acte la copii nostri .Nu stiu daca se poate si in ce conditii daca ei sunt minori.
Apoi nu vreau sub nici o forma sa imi pierd copii cu toate ca el nu are un loc de munca in prezent si pot invoca cauza de divort parasire de domiciliu.Problema mea este ca neavand acte pe casa nu am nici cum dovedii ca am spatiu pentru a creste acesti copii si nici el pe de alta parte.Amanta din cate stiu eu sta intr-o cocioaba .
Alta problema ar fi ca ma ameninta tot timpul ca voi avea nevoie de acordul lui pentru a putea pleca cu baietelulu la o urmatoare operatie in Viena.
Va vine sa credeti ce tata bun au copii mei???
Va rog nu ma judecati aspru ,am vrut doar fericirea copiilor mei...nu stiti cata suferinta a suportat acest puisor,tocmai de aceea tatal lui era ca o raza de bucurie.Nu am avut puterea sa ii iau aceasta fericire.Nici acum nu am dar nici nu il voi lasa sa le faca rau iar daca singura solutie este divortul pai asta sa fie.
In cazul in care o sa am divortul pe rol(nu stiu daca exprimarea mea este corecta) instanta poate sa dea o hotarare prin care pot merge sa operez copilul??
Noi in acest moment suntem la Antena 1 la un teledon pentru strangere de fonduri.operatia costa 70 000 euro si sunt atatia oamenii care ne ajuta din suflet iar tatal copilului sa ma impiedice sa il operez?nu pot accepta asa ceva.