avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa fara acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa fara acte de proprietate

Buna seara .
Sper ca intrebarea mea este forumul corect.
Eu si sotul meu avem o casa construita pe un teren in curtea socrilor mei.
Avem un baietel de 4 ani cu probleme mari de sanatate si nu am avut cum sa facem si actele de vanzare cumparare.Relatiile dintre noi si socrii sunt din ce in ce mai proaste si ne temem ca nu vor mai vrea sa ne faca acte.Am pornit de la ideea ca sunt parintii nostri si nu avea cum sa se intample asta.
Nu stim cum sa procedam.
Am putea sa ii dam in judecata? si daca da in ce situatie am avea castig de cauza?
Am suferit atat in ultimii ani si nu as vrea ca cei doi copii cat si noi sa ramanem pe drumuri.

Mutumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:38, 14 Martie 2011
Banuiesc ca aceasta casa este pe terenul socrilor.
Daca nu gasiti intelegere va trebui sa ii actionati in judecata si sa solicitati sa se constate ca aceasta casa construita pe terenul socrilor a fost edificata prin mijloacele materiale si banesti ale dumneavoastra impreuna cu sotul si ca atare sa se constate ca sunteti proprietarii acestei constructii.
Pe de alta parte, ar trebui sa solicitati si constatarea unui drept de superficie asupra terenului pe care se afla casa, pe durata existentei acestei constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superficie - posibilitate sau nu SANTIER SANTIER Buna seara! Pe scurt: Eu si sotia am edificat o c-tie pe terenul tatalui ei (socrului meu) cu AC (autorizatie de construire). Sotia mai are 3 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.eu cu sotul ... Adriana 03 Adriana 03 Buna ziua!daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.eu cu sotul detinem o casa construita de noi pe terenul tatalui sau iar acesta nu vrea sa ne cedeze noua ... (vezi toată discuția)
Partaj - casa reconstruita pe teren mostenit laviniab laviniab Majoritatea economiilor din timpul casatoriei (14 ani) au fost folosite pentru construirea unei case noi pe terenul mostenit de sot de la parintii lui, ... (vezi toată discuția)