avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate viorelh

Activitate viorelh

As dori sa stiu:
1. daca intr-o unitate spitaliceasca cu paturi, cu program de 8 ore in 3 schimburi ( inclusiv tura de noapte), este corect ca tura de noapte sa fie preferentiala? In sensul ca doar o parte fac tura de noapte, mereu aceleasi persoane iar altii nu fac tura de noapte. Mentionez ca cei care nu fac tura de noapte nu au nicio problema medicala confirmata cu acte care sa le interzica acest lucru..
2. Cei care fac doar ture de dimineata pot veni la program sambata si duminica pentru a beneficia de diverse sporuri?
Buna ziua, as dori o detaliere mai exacta si mai usor de inteles a textului: "
Pronunţarea se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396, alin. 2 C. pr. civ."

Inteleg ca termenele de pronuntare se pot amana dar nu mai mult de 15 zile. Dar totusi ce se intampla la urmatorul termen? Este mecesara prezenta fizica la tribunal? Se trimite doar in scris nu si in sedinta publica? Mijlocirea grefei instantei? Sunt notiuni prea tehnice si nu le inteleg...
cat costa o sucesiune si ce implica in conditiile in care unul dintre frati este decedat iar urmasii sunt sotia si copii acestuia... Copii si sotia celui decedat trebuie sa faca la randul lor succesiune pentru a putea participa la sucesiunea solicitata de fratii tatalui ( sotului) ?
somatie la dosar executare cu Finantele Publice locale

In cazul in care se contesta un titlu executoriu emis intr-un dosar de executare ( cu Finantele Publice Locale) si se obtine anularea executarii care este forma de a cere despagubiri in bani organului fiscal care a gresit... Exista aceasta posibilitate si care este formularea? Pentru a depune o contestatie la o executare pe aceasta speta se plateste la depunerea documentelor si taxa de timbru?
Va multumesc pentru raspuns.
Ce argumente ar fi in cazul exceptiei tardivitatii cererii reconventionale?

In cazul de fata am fost prezent la toate termenele in calitate de intimat in timp ce din partea contestatarei (entitate bancara cu sediul in afara tarii - cu reprezentare juridica in Romania) nu s-a prezentat nimeni. Practic la fiecare termen in fata instantei am spus ca intentia mea nu este de a aplica legea DIP in sensul de a preda apartametul bancii ci dorinta mea este de a continua contractul cu banca avand in vedere istoricul si sumele deja platite timp de aproape 14 ani ( vorbim de un credit in CHF la care cursul a plecat de la 1,98 ron ajungand acum la 4, 65 ron/CHF)... Practic am solicitat verbal la fiecare termen dorinta mea de a reechilibra acest contract de credit prin negociere cu banca...
Practic nu m-am sustras de la plata creditului, am fost tot timpul deschis oricaror negocieri doar ca prin prisma cursului galopant al CHF nu am mai putut plati integral suma lunara...

La un ultim termen judecatorul a cerut sa fac si o intampinare in scris privind punctul meu de vedere si solicitarile mele lucru pe care l-am si facut imediat inainte de termenul urmatoarei infatisari..

Contestatara prin avocatii sai considera ca "solicitarile paratului de adaptare a contractului de credit sunt tardive, instanta nu poate fi investita cu acest capat de cerere"

In aceste conditii la urmatorul termen se discuta exceptia tardivitatii cererrii reconventionale...

Pare destul de complicat... ce argumente as putea sa am in aceste conditii?
Revin si cu detalii....Intr-un dosar de executare silita ( credit CHF/achizitie imobil) debitorul a facut notificare de DIP ( conf legea 77/2016), creditorul a facut contestatie la DIP ( legea 77/2016) iar in urma unei intampinari formulate de intimat, contestatarul (creditor/banca) a invocat exceptia tardivitatii cererii reconventionale. Cererea reconventionala din cate stiu are un anumit regim privind termenul de depunere si anumite cerinte privind timbrarea.....

Contestatarul a interpretat parte din intampinare ca fiind cerere reconventionala... Dar daca nu este vorba de cerere reconventionala? Cine poate stabili ca a fost interpretata gresit ca cerere reconventionala?

La urmatorul termen se va dezbate exceptia tardivitatii cererii reconventionale... Ma ajuta daca demonstrez ca nu este o cerere reconventionala?
Răspuns la discuția dosar disjuns
Perfect de acord cu dvs. doar ca ar trebui sa ma informeze de aceste dosare din moment ce ma reprezinta si adresa de transmitere a notificarilor este la dansul. Ori eu aflu de pe portalul instantelor de existenta acestor dosare... Am dreptate?
Răspuns la discuția dosar disjuns
Perfect de acord cu dvs. doar ca ar trebui sa ma informeze de aceste dosare din moment ce ma reprezinta si adresa de transmitere a notificarilor este la dansul. Ori eu aflu de pe portalul instantelor de existenta acestor dosare... Am dreptate?
Discuție dosar disjuns
Daca am o speta intr-un dosar si incep demersul cu un avocat orice dosare noi care apar din primul (dosare disjunse / dosare nou formate) vor fi preluate mai departe de avocatul cu care am inceput demersul initial? Altfel spus de formarea acestor dosare va avea cunostinta si avocatul ales in dosarul initial? Pun aceasta intrebare in contextul in care avocatul care ma reprezinta nu este din localitatea de resedinta iar acesta primeste orice comunicare legate de dosar pe adresa dansului.
Buna ziua,

As vrea sa stiu in ce categorie se incadreaza tipurile de deseu provenite din activitati de debarasare, restaurante, cantine, firme catering, etc. Mentionez ca nu este voba de o activitate de procesare a produselor din carne, lapte etc pentru a obtine produse finite ci doar o activitate de debarsare in salile de mese, fast food ,etc , dupa ce clientii au servit masa.

Sunt aceste deseuri asimilabile deseurilor menajere si ca urmare nu necesita tratamente speciale sau se incadreaza in categoria de SNCV , categoria a -3-a si trebuie livrate la o unitate de neutralizare specializata de SNCV.

In aceasta ultima situatie ar trebui depozitate in anumite conditii, camera frigorifica, monitorizare temperatura, pana la preluarea de catre firma specializata. Este reglementat acest lucru in lege?

Am nevoie de un raspuns argumentat si cu articole din legisatia specifica acestui sector de activitate.

Eu personal , consider ca pot fi asimila acest tip de deseu cu deseul menajer si nu necesita un tratament special si un contract cu o firma de neutralizare . De exemplu in Ord.219 / 01.04.2002 care vizeaza deseurile rezultate din activitati medicale , resturile alimentare rezultate din blocul alimentar , cantina spitalului, intra in categoria deseurilor nepericuloase asimilabile cu cele menajere...

As vrea un raspuns argumentat care sa stea in fata organelor de control A.N.S.V.A

Multumesc!