daca un apartament ajunge in postura de a fi executat silit de catre asociatie ,din cauza unei restante de 20000 lei ,se pune poprire pe salariu/ pensie ?sau se obliga direct sa fie scos la vanzare?
care este procedura?
la prima infatisare,incheierea de sedinta nescrisa de 3saptamani in dosar. care sa fie explicatia?
de asemenea s a omis intrarea in proces a unui intervenient, nu a fost strigat de catre judecator.
Va multumesc mult pentru ajutor , stiu ca se poate face succesiune si ce inseamna acest lucru, dar eu am intrebat cu totul altceva... situatia descrisa de mine este posibila avand la baza acest refuz si investitiile mele in locuita sau nu ?
O zi frumoasa va doresc
Buna ziua,
Am nevoie de sfatul Dvs. Mama a murit acum 7 ani si nu am facut succesiunea. Cu tatal meu nu ma inteleg, a plecat de acasa de 5 ani si nu stiu nimic de el. Toate utilitatile le platesc eu desi facturile vin pe numele lui, insa cand a plecat m a lasat cu restante mari la intretinere; apartamentul este pe numele lui.
Administratorul blocului m a instiintat ca a luat legatura cu tatal meu si i a transmis ca el nu se mai intoarce si nu i pasa de restanta sau de apartament, sa ma dea in judecata pentru neplata pentru ca el nu o sa plateasca nimic si nu i pasa .
Intrebarea mea este: daca tata este dat in judecata pentru suma restanta la intretinere si el declara ca refuza sa plateasca si ca nu l intereseaza ce se intampla cu apartamentul , ma pot eu oferi sa platesc totul la intretinere si astfel sa imi revina mie apartamentul in intregime?
Avand in vedere ca eu am ramas sa ma ocup de apartament si locuiesc in el si ma ofer sa platesc restanta la zi iar tata a abandonat totul si refuza sa plateasca ,poate el sa isi piarda dreptul de proprietar si sa devin eu unic proprietar?
Exista vre o lege care poate fi interpretata si folosita in acest gen sau vre un precedent? Ma gandesc ca un avocat cu experienta ar putea gasii solutii pe marginea unei astfel de legi.
Multumesc frumos
1.Cat timp dureaza formalitatile de succesiune si va rog sa mi spuneti care este procedura avand in vedere ca mama este moarta de 2 ani?
2.Cat timp am la dispozitie dupa ce sunt gata actele pt a le semna sau o sa ma puna sa semnez pe loc? deoarece innainte de a semna as vrea sa le arat unui avocat pt a nu fii pacalita.
3.De asemenea daca primesc o citatie de la notariat(de exemplu) si aceasta nu ajunge la mine (poate fi furata cu rea intentie) poate avea vro consecinta? Astfel, neprezentarea la succesiune duce la pierderea mostenirii???
Vreau sa specific ca tata face tot posibilul ca orice instiintare sau corespondenta sa nu ajunga la mine de aceea vreau sa stiu daca pierd mostenirea in caz de ne prezentare la succesiune!!! si care este termenul limita in care pot sa ma prezint pentru succesiune?
buna seara, care este legea in cazul certurilor in familie... specific, nu e vorba de violenta fizica, ci doar scandal. Ce face politia dc este chemata de mai multe ori pt scandal? si reclamatiii?
Buna seara, mama a murit acum 2 ani si tatal de 1 an are amanta si tot venitul lui se duce la ea. El refuza sa mai achite datoriile catre stat, sa dea bani de mancare si incearca prin scandaluri, amenintari si reclamatii mincinoase la politie sa scape de mine pt a ramane singur in casa si sa aiba cale libera cu amanta. Ce pot face in acest caz? Il pot acuza de ceva? denigrarea memoriei mamei, amenintarea ca are el grija sa scape de mine...ca ma baga ori la puscarie ori la nebuni, gaseste el mijloace...Si daca facem partajul cat la suta i se cuvine lui si cat mie? Multumesc.