avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tatal ameninta copilul adult dupa moartea mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tatal ameninta copilul adult dupa moartea mamei

Buna seara, mama a murit acum 2 ani si tatal de 1 an are amanta si tot venitul lui se duce la ea. El refuza sa mai achite datoriile catre stat, sa dea bani de mancare si incearca prin scandaluri, amenintari si reclamatii mincinoase la politie sa scape de mine pt a ramane singur in casa si sa aiba cale libera cu amanta. Ce pot face in acest caz? Il pot acuza de ceva? denigrarea memoriei mamei, amenintarea ca are el grija sa scape de mine...ca ma baga ori la puscarie ori la nebuni, gaseste el mijloace...Si daca facem partajul cat la suta i se cuvine lui si cat mie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: criyssa , utilizator 13:21, 2 Aprilie 2012
Dvs. trebuie sa deschideti (dezbateti) succesiunea si sa obtineti certificatul de mostenitor al defunctei.
Cotele legale ce va revin din mostenirea ramasa de pe urma mamei sunt de 3/4 pentru dvs. si 1/4 tatal, in calitate de sot supravietuitor.
Va trebui sa faceti dovada ca ati acceptat tacit mostenirea, avand in vedere ca au trecut doi ani de la decesul mamei dvs.
Ulterior, dupa ce vi se recunoaste calitatea de mostenitor, puteti cere iesirea din indiviziune in ceea ce priveste locuinta.

Daca ap a fost comun al ambilor parinti, dvs aveti o cota mai mica decat cea a tatalui. Dupa dezbaterea succesiunii dupa mama, tatal va avea 62.5%, iar dvs 37.5% din valoarea la care va fi evaluat ap de expert
adica am 3/4 din bunurile mamei , nu din bunurile parintilor la comun....din bunurile la comun, ex casa am doar 37% ?
Ati inteles bine. Mosteniti 3/4 din bunurile mamei ca numai mostenirea ei se dezbate. Jumatate din casa ii apartine tatalui pt ca e bun comun cu mama si se pleaca de la premisa ca ambii au contribuit egal la achizitionarea casei. Peste jumatatea asta de casa, tatal dvs mosteneste si el pt ca (daca) ii era sotie la data decesului, restul de 1/4. In final, veti fi coproprietari la casa, tatal cu 62.5 % , iar dvs 37,5%. ( tatal 5/8, dvs 3/8 din casa)

Alte discuții în legătură

Dreptul de la tata adalyfe adalyfe buna-dimineata. as vrea si eu sa stiu ce drept am dupa decesul tatalui meu. noi suntem 4 frati, tatal meu a decedat in urma cu 10-11 ani, dar nici un copil nu ... (vezi toată discuția)
Partaj Cristina0098 Cristina0098 Buna ziua ma intereseaza daca pot face partajul casei cu mama tatal este decedat iar eu cu mama nu mai putem locui impreuna ...ce actiuni pot face pentru a imi ... (vezi toată discuția)
Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a ... majestik majestik Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a rămas mama si 4 copii...mama e plecată definitiv la unul dintre copii în spania deoarece e ... (vezi toată discuția)