Buna seara, mama a murit acum 2 ani si tatal de 1 an are amanta si tot venitul lui se duce la ea. El refuza sa mai achite datoriile catre stat, sa dea bani de mancare si incearca prin scandaluri, amenintari si reclamatii mincinoase la politie sa scape de mine pt a ramane singur in casa si sa aiba cale libera cu amanta. Ce pot face in acest caz? Il pot acuza de ceva? denigrarea memoriei mamei, amenintarea ca are el grija sa scape de mine...ca ma baga ori la puscarie ori la nebuni, gaseste el mijloace...Si daca facem partajul cat la suta i se cuvine lui si cat mie? Multumesc.
Dezbateti succesiunea si atat.
Va veti afla intr-o situatie de oarecare egalitate si lucrurile vor ramane asa.
Aveti insa grija sa nu va inlature de la mostenire.
Sfatul meu este sa va apucati sa cititi dreptul referitor la mostenire si sa va lamuriti in mod concret ce drepturi aveti.Va pot indica si cartile respective.
Va trebui insa sa tociti ca sa intelegeti exact tot ce se poate intampla.
1.Cat timp dureaza formalitatile de succesiune si va rog sa mi spuneti care este procedura avand in vedere ca mama este moarta de 2 ani?
2.Cat timp am la dispozitie dupa ce sunt gata actele pt a le semna sau o sa ma puna sa semnez pe loc? deoarece innainte de a semna as vrea sa le arat unui avocat pt a nu fii pacalita.
3.De asemenea daca primesc o citatie de la notariat(de exemplu) si aceasta nu ajunge la mine (poate fi furata cu rea intentie) poate avea vro consecinta? Astfel, neprezentarea la succesiune duce la pierderea mostenirii???
Vreau sa specific ca tata face tot posibilul ca orice instiintare sau corespondenta sa nu ajunga la mine de aceea vreau sa stiu daca pierd mostenirea in caz de ne prezentare la succesiune!!! si care este termenul limita in care pot sa ma prezint pentru succesiune?
Dreptul de la tata
adalyfe
buna-dimineata. as vrea si eu sa stiu ce drept am dupa decesul tatalui meu. noi suntem 4 frati, tatal meu a decedat in urma cu 10-11 ani, dar nici un copil nu ... (vezi toată discuția)
Partaj
Cristina0098
Buna ziua ma intereseaza daca pot face partajul casei cu mama tatal este decedat iar eu cu mama nu mai putem locui impreuna ...ce actiuni pot face pentru a imi ... (vezi toată discuția)