buna-dimineata. as vrea si eu sa stiu ce drept am dupa decesul tatalui meu. noi suntem 4 frati, tatal meu a decedat in urma cu 10-11 ani, dar nici un copil nu a facut succesiunea dupa tata. fratii mei locuiesc toti separat de mine, ei locuiesc in Bucuresti, numai eu cu mama mea si cu copilul meu minor in varsta de 8 ani locuim in casa parinteasca. mama mea de 3 ani de zile imi tine 2 camere incuiate cu lacat, ptr. ca sa poata veni fratii mei in concediu anual pe aici, ptr,. fratele meu cel mare si sotia lui, si nepoata mea majora care locuiesc toti in Bucuresti. eu am grad de handicap 2, pensionata pe viata sunt si mama mea ma obliga sa stau in aceeasi camera cu ea, si cu copilul meu minor. as dori sa stiu ce drept are mama mea, ca urmasa a tatalui meu, ce drepturi avem noi copiii la mostenirea dupa tatal meu, si eu la cat sunt de bolnava, ce as castiga in instanta, eu si copilul meu minor in intretinerea mea,ca mama mea ma nedreptateste. va rog sa ma ajutati! multumesc.
Daca imobilul a fost comun al sotilor, mama are cea mai mare cota din imobil, dupa dezbaterea succesiunii, ar avea 62.5 % din ap, iar dvs copiii ati imparti egal, restul de 37.5%, pe scurt, nu v-ar reveni mare lucru, cam 9% din valoarea intregului imobil. Nici in instanta nu ati obtine mai mult.
Daca ajungeti sa faceti un partaj in instanta, mama va poate da sulta pt partea dvs si nu veti mai locui nici cu mama in camera.
Nu zic ca mama are dreptate sa tine doua camere incuiate aiurea, insa din pacate, legal, nu aveti dreptul la mai mult.
Vorbiti si dvs cu fratii sa o convinga pe mama sa va descuie si doar cand vin ei sa dormiti cu mama.
Despre succesiune
vali_c
Speta:
Persoana I a decedat de curand.
I a lasat in urma sotia si 5 copii.
I a detinut un apartament impreuna cu sotia.
Tatal lui I a decedat in urma cu 1 ... (vezi toată discuția)