Buna ziua.
Va rog o lamurire. O obligatie fiscala a unui agent economic (TVA) din ian 2010 cand s-a prescris?
Va multumesc.
Am o nelamurire, diferenta dintre valoarea neamortizata a unui mijloc fix si valoarea de vanzare este NEDEDUCTIBILA FISCAL>
Ex. - Am achizitionat un utilaj in 2009 la valoarera de 120.000 lei + TVA
la 01.05.2012 am valoarea neamortizata de 70.000 lei
la data de 15.05.2012 se vande utilajul la valoarea de 55.000 lei + TVA.
Diferenta dintre 55.000 lei si 70.000 lei este DEDUCTIBILA FISCAL ????????
TVA nu ajustez pentru ca am efectuat o vanzare cu tva.
Multumesc mult pentru ajutor.
O zi buna.
O societate comerciala care are disponibil in banca, poate imprumuta o alta societate comerciala aflata in inpas financiar pentru a-si achita un bilet la ordin. Mentionez faptul ca cele doua societati nu au nici un fel de relatii comerciale doar se imprumuta reciproc in caz de impas. Se poate un model de contract de imprumut intre cele doua societati. In ce cont se inregistreaza acest imprumut. Imprumutul este pe o perioada scurta de 2 - 3 luni. Va multumesc.
Un agent economic are 5 imobile in proprietate, pe langa activitatea principala realizeaza si venituri din inchirierea acestor imobile. In anul 2004 a depus notificare de taxare a acestor operatiuni din inchiriere care sunt scutite cf. art. 141 (2) lit.e. In anul 2011 pentru unul din imobile depune notificare ca si platitor de tva. Pentru acest imobil tine evidenta separata pt. facturile primite nu deduce 4426 deloc, nu colecteaza 4427 la facturile emise. Trebuie calculata pro-rata si depusa declaratia pentru 2012 ? Se poate ca pentru un imobil sa nu colecteze tva si pentru 4 da ? Va multumesc.
Multumesc mult.
Inteleg ca directorii, inginerii, tehnicieni, mecanicii societatii care folosesc autoturismele in vederea deplasarii in teren o fac in vederea supravegherii lucrarilor contractate care sunt generatoare de venituri (conform obiectului de activitate), in concluzie TVA este deductibil.
Mai am o nelamurile - un contract de vanzare cumparare in rate ( de ex. 12) poate fi incadrat la leasing financiar.
O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 kg. cu 5 locuri pe baza unui contract de vanzare cu plata in rate ( 12 rate). Este deductibil TVA-ul aferent acestei achizitii.
Aceeasi societate achizitioneaza in luna martie 2 autoturisme de teren din germania cu o greutate de pana la 35oo kg. cu 5 locuri de la o societate din spania inregistrata in scopuri de TVA. Se aplica taxare inversa la aceasta achizitie si se declarat in 390. Va multumesc.
Buna ziua, nu stiu care este motivul pentru care nu mai primesc newsletter-ul gratuit de la dvs. Pentru mine sunteti foarte importanti. Pentru Avocatnet.ro pot sa dau un 10 cu multe stelute. Succes in continuare.
Ce demersuri trebuie sa faca unul dintre cei 5 actionari ai unui SA daca doreste sa iasa din societate, cu atat mai mult cu cat acum se poate constitui SA si cu mai putin de 5 asociati. Detine 0,091% din capital,. Va multumesc.
Asa am considerat si eu ca trebuie sa procedez, trebuia sa ma anunte imediat. Cum a obtinut CM fara adeverinta de la locul de munca?, Asa poate as fi aflat ca este bolnav. Multumesc mult.
Da, el a solicitat CFS pe baza de cerere, inregistrata, apoi Decizie inbregistrata la ITM si dupa ce a expirat perioada de CFS vine omul inapoi la serviciu si-mi aduce si CM pe o parte din perioada de CFS.