avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara salar

Am avut un salariat in luna iulie, august si septembrie in concediu fara plata, la data de 4 octombrie vine si-mi aduce concediul medical pe lunile aug si septembrie. Sunt obligata sa refac state de plata si declaratii. Salariatul era obligat in 5 zile sa ma anunte ca este bolnav, nu. pentru perioada de CFS am avut Decizie inregistrata la ITM, ce se intampla in cazul in care eram in posesia CM in timp util. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ileanaturti , utilizator 18:29, 10 Octombrie 2009
A facut el cerere sa fie in concediu fara plata in luna iulie , august si septembrie ?
Normele la OUG 158/2005 prevad:
Art. 67. - (1) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul.
Daca salariatul a depasit acest termen... la revedere. Daca l-a respectat, atunci va opera aceasta suspendare de drept.
Va trebui sa-i luati in considerare concediul medical altfel...
Art. 40. - (1) Indemnizatiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, in termenul de prescriptie de 3 ani, calculat de la data la care beneficiarul era in drept sa le solicite.
(2) Cuantumul indemnizatiilor solicitate potrivit alin. (1) se achita la nivelul cuvenit in perioada prevazuta in certificatul medical.
In cazul in care erati in posesia cm in timp util ( respectiv sf lunii iulie si sf lunii august), concediile medicale intrerupeau concediul fara plata.
Avand in vedere ca aceste cm nu le-ati primit in timp util , le poate pastra ca amintire.

--de fapt in realitate dvs. ati avut CM al salariatului dar l-ati inregistrat in CFS ?
--a depus la registratura unitatii cerere de CFS dupa care a revenit cu CM?
Ca sa aveti inregistrata la ITM decizia de CFS trebuie sa aveti si cererea salariatului asa ca nu aveti de ce sa schimbati decizia depusa la ITM.
Daca aveati CM aduse le inregistrati pe acestea.
Conform codului muncii se poate beneficia de maxim 30 de zile de concediu fara salariu, la cerere.Se poate beneficia si de o perioada mai mare de concediu fara salariu, daca interesele unitatii o permit si daca se obtine aprobarea conducerii. In situatia in care se revine pentru o anumita perioada la serviciu, acea perioada se considera perioada lucrata, nu concediu fara salariu.

Alte discuții în legătură

Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
Situatie: cfp si cm anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : un salariat a facut cerere de cfp art 54 CM pentru interese personale, in perioada 07.05 - ... (vezi toată discuția)
Concedii fara plata eujad eujad societatea , pentru a evita dispoznibilizari , cere salariatilor sa isi faca cereri de concediu fara plata pentru 10 zile. dupa care, daca situatiua nu se ... (vezi toată discuția)