avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara salar

Am avut un salariat in luna iulie, august si septembrie in concediu fara plata, la data de 4 octombrie vine si-mi aduce concediul medical pe lunile aug si septembrie. Sunt obligata sa refac state de plata si declaratii. Salariatul era obligat in 5 zile sa ma anunte ca este bolnav, nu. pentru perioada de CFS am avut Decizie inregistrata la ITM, ce se intampla in cazul in care eram in posesia CM in timp util. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ileanaturti , utilizator 18:29, 10 Octombrie 2009
1-cererea de concediu fara plata este pentru o perioada iul-sep sau sunt cereri de CFP separate,si a venit in fiecare luna sa-si faca cate o cerere de CFP?

1- In conformitate cu Ordin Nr. 233/125 din 14 martie 2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical ART. 3(3) Exemplarele 1 (alb) si 2 (roz) se inmaneaza pacientului sau, dupa caz, persoanei care il reprezinta, care are obligatia de a le depune la platitor, in termenul stabilit de lege.
Adica in data de 5 a lunii curente pentru luna anterioara.

2- cand a fost acodat certificatul de concediu medical ?Este pe fiecare certificat data acordarii, si ce cod de boala are?

3-in Regulamentul intern nu sunt prevazute si obligatii ale salariatului ?

In ceea ce priveste situatia creata ar trebui sa luati legatura cu medicul care a eliberat certificatele de concediu medical,pe de o parte,sa faceti contestatie la Colegiul Medicilor si la Casa de sanatate,pe de alta parte intrucat sunt multe semne de intrebare in ceea ce priveste incapacitatea temporara de munca a persoanei in cauza.
Scuzati, va rog frumos, dar numai daca era in coma si nu are nici o ruda numai atunci mai poate fi o scuza(!) de ce nu a anuntat ca are probleme medicale.

Totusi, ce s-a intamplat!?
Da, el a solicitat CFS pe baza de cerere, inregistrata, apoi Decizie inbregistrata la ITM si dupa ce a expirat perioada de CFS vine omul inapoi la serviciu si-mi aduce si CM pe o parte din perioada de CFS.
Asa am considerat si eu ca trebuie sa procedez, trebuia sa ma anunte imediat. Cum a obtinut CM fara adeverinta de la locul de munca?, Asa poate as fi aflat ca este bolnav. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
Situatie: cfp si cm anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : un salariat a facut cerere de cfp art 54 CM pentru interese personale, in perioada 07.05 - ... (vezi toată discuția)
Concedii fara plata eujad eujad societatea , pentru a evita dispoznibilizari , cere salariatilor sa isi faca cereri de concediu fara plata pentru 10 zile. dupa care, daca situatiua nu se ... (vezi toată discuția)