avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit contabilitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

contabilitate

Am o nelamurire, diferenta dintre valoarea neamortizata a unui mijloc fix si valoarea de vanzare este NEDEDUCTIBILA FISCAL>
Ex. - Am achizitionat un utilaj in 2009 la valoarera de 120.000 lei + TVA
la 01.05.2012 am valoarea neamortizata de 70.000 lei
la data de 15.05.2012 se vande utilajul la valoarea de 55.000 lei + TVA.
Diferenta dintre 55.000 lei si 70.000 lei este DEDUCTIBILA FISCAL ????????
TVA nu ajustez pentru ca am efectuat o vanzare cu tva.
Multumesc mult pentru ajutor.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 20:54, 25 Iulie 2012
In general e nedeuctibila intrucat vanzarea se face sub valoarea neamortizata si ar rezulta o pierdere prin aceasta tranzactie. Dar daca e vorba de un utilaj care nu se mai poate vinde nici la valoarea neamortizata , pe baza unui raport de evaluare facut de o persoana autorizata prin care se stab ca valoarea justa e de ex 55000 lei, cheltuiala e deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina sub valoare de achizitie iuli-ana iuli-ana buna ziua, societatea vrea sa vanda o masina sub valorea de achizitie, diferenta dintre valoarea ramasa si cea de vanzare este deductibila la calculul ... (vezi toată discuția)