buna ziua. am si eu , rog , nevoie de un sfat, de o parere. in urma cu ceva vreme am imprumutat bani unui prieten. am facut un act la notar (inspirat se pare). in decembrie se implinesc 3 ani de cand am facut actul respectiv. suma imprumutata este de 2500 de euro, iar actul respectiv are valoare de titlu executoriu (asa scrie pe el). tipul respectiv lucreaza de 3 ani de zile in politie (deci are un venit de unde i se pot lua bani). as dori va rog sa stiu care sunt pasii si care sunt sasele ca sa imi recuperez banii. va multumesc
va multumesc pentru raspuns. in cat mai scurt timp o sa merg la judecatorie si o sa fac aceasta investire (in cazul in care se poate). ceea ce imi doresc totusi este sa imi dea pana la urma banii si sa scap de toate problemele asttea....dar nah....cand vrei sa faci bine la un om asa se intampla. vorba aceea "nici-un bine nu ramane nepedepsit. "
va multumesc pentru raspuns. am o singura nelamurire : cum trebuie sa fac sa "investesc cu formula executorie" documentele? nu la executor trebuie sa fac asta? pe actele facute la notar scrie ca "prezentul contract de imprumut de bani consituie titlu executoriu". si inca o intrebare, daca se poate, in legatura cu data contractului ....cat timp are valabilitate acest act ? adica pana cand mai pot apela la un executor? caci unul dintre ele , dupa cum am zis este din decembrie 2007 si altul din noiembrie 2008. inca o data va multumesc mult si sa aveti o zi frumoasa.
buna ziua. va rog, daca aveti amabilitatea, sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari.
in urma cu ceva vreme (cand inca nu venise criza si la noi in tara) am imprumutat 2 prieteni cu niste bani. am mers la notar si am facut cu fiecare acte de imprumut cu titlu executoriu , fara garantie ca oamenii nu lucrau si nu avea bunuri. intrebarea este deca eu mai pot recupera cumva acesti bani?? si cum pot face asta?
pe unul dintre ei l-am imprumutat in decembrie 2007 cu 2100 de euro. in prezent el lucreaza in politie (deci ma gandesc ca avand act cu titlu executoriu, as putea recupera cumva banii din salariul lui???). pe celalalt "prieten" l-am imprumutat in noiembrie 2008 si din cate stiu nu lucreaza, nu are nici-un venit.
am intarziat atat pentru ca fiind destul de buni prieteni i-am tot amanat sa poata face rost de bani.
astept cat se poate de repede un raspuns de la dvs. va multumesc mult .