avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate luisa1977

Activitate luisa1977

Buna ziua! La subsolul blocului nostru locuieste o persoana fara acordul tuturor locatarilor. Cheltuielile generate de aceasta persoana (lumina etc) sunt platite de toti locatarii deoarece sunt considerate cheltuieli comune. Ce se poate face ca subsolul sa fie eliberat si amenajat? Multumesc!
Buna ziua! Am obtinut custodia exclusiva si pensie alimentara 150 lei acum 13 ani pentru copil acum 13 ani. Pana acum nu am primit pensie alimentara nici macar pentru o luna. Tatal locuieste in Anglia si lucreaza. Vreau sa obtin pensia retroactiv si marirea pensiei. Ce am de facut? Trebuie sa gasesc un avocat specializat, mai ales ca Anlia nu mai este in UE? Multumesc!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in problema detaliata mai jos.
A inceput reabilitarea blocului in care locuiesc. Eu stau la etajul 10 si firma de constructii nu vrea sa-mi inchida balconul deoarece ei spun ca balconul este, de fapt, terasa blocului. Mentionez ca balconul este trecut in actul de proprietate si in schita casei, cu cotele clare. Acest balcon se prelungeste cu o terasa care nu este trecuta in act si in schita si nici nu am pretentia sa o inchida. Eu vreau sa inchida doar balconul. Ce ma sfatuiti sa fac? Dirigintele de santier a spus ca nu-l inchide desi de la etajul 9 in jos vor inchide cu termopan toate balcoanele. Multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in problema detaliata mai jos.
A inceput reabilitarea blocului in care locuiesc. Eu stau la etajul 10 si firma de constructii nu vrea sa-mi inchida balconul deoarece ei spun ca balconul este, de fapt, terasa blocului. Mentionez ca balconul este trecut in actul de proprietate si in schita casei, cu cotele clare. Acest balcon se prelungeste cu o terasa care nu este trecuta in act si in schita si nici nu am pretentia sa o inchida. Eu vreau sa inchida doar balconul. Ce ma sfatuiti sa fac? Dirigintele de santier a spus ca nu-l inchide desi de la etajul 9 in jos vor inchide cu termipan toate balcoanele. Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Pot sa intentez proces sau trebuie sa demonstrez ca am incercat, mai intai, sa ma inteleg cu el?
Buna ziua. In 2009 am obtinut sentinta de incredintare a fiicei mele + pensie alimentara 150 lei/luna. Pana acum tatal nu a platit nimic. Va rog frumos sa-mi spuneti ce sanse am sa obtin pensia neachitata pana acum + recalcularea pensiei deoarece tatal castiga acum 1400 lire. Multumesc anticipat.
Multumesc
Buna ziua. Pe scurt este vorba despre un sef (cu un anumit grad de rudenie cu patronul) care urla (si mai si jigneste) subordonatii. Ce se poate face pentru a-l face sa inteleaga ca subordonatii nu trebuie injositi dupa bunul lui plac. Multumesc
Buna ziua. De curand am participat, ca ofertant, la o licitatie ptr un proiect din fonduri europene, la care s-a prezentat un concurent cu pret nejustificat de mic. Ce putem face noi ca si candidat?
Contractele de orice fel se semneaza pe fiecare pagina? De ce? In cazul in care se ajunge in instanta si una dintre parti a modificat contractul (fara acceptul celeilalte parti), care contract va fi considerat bun?