avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate Tahity

Activitate Tahity

Si eu sunt in aceeasi ipostaza. Din moment ce nu exista nici un cotract clar intre mine ca persoana fizica si aceste site-uri, iar banii sunt virati prin paypal, cum se procedeaza legal ?
Răspuns la discuția Impozit dupa venit online
Aceste venituri nu sunt scutite de impozit ? Din cate stiu eu ele intra in categoria scutirilor de impozit deoarece au ca obiect de activitate productia software ...
Răspuns la discuția Impozit - tranzactii online
ideea in principiu e daca trebuie sa platesc impozit pe banii care defapt nu au nici o legatura cu romania, fiind bani care provin din acel cont si eu nu am un cont propriu-zis in romania, nici relatii contractuale cu cei ce imi depun bani in acel cont ....
Sper sa fie pe intelesul dumneavoastra :)
Răspuns la discuția Impozit - tranzactii online
Bani nu se depun ci se transfera din alte conturi epass iar acestea se fac in USA.
Intre mine si cei care depun bani la mine in cont nu este incheiat nici un fel de acord, respectivii sunt persoane fizica la fel ca si mine.
Deci sunt un fel donatii tinand cont ca nu exista nici un fel de legatura contractuala intre mine si ei.
Buna ziua, am si eu o lamurire legata de un caz particular.
Domnul x are un cont pe un site foarte respectat (epassporte.com) care ofera servicii de tranzactii de bani online. Lui prin acest cont i sa furnizat un card Visa Electron prin care poate sa isi retraga bani din acel cont. Deci toate fondurile pe care el le are in acel cont sunt defapt bani virtuali si nu are nici o treaba cu nici o banca din romania, nici macar din europa (site-ul fiind din statele unite).

Acuma intrebarea este ... acest domn x are vreo obligatie fata de statul roman tinand cont ca acesti bani nu au nimic legat de romania cu exceptia faptului sa sunt retrasi de aici prin acel card .
Buna ziua,

Am si eu niste intrebari la care nu am prea gasit raspunsuri pe internet. Eu sunt programator de meserie si am ceva site-uri pe internet (mail multe in mai multe domenii).
Din aceste site-uri castig destul de bine din publicitate. Folosesc adsense (de la google) si altele. Acuma problema este ca banii imi sunt livrati in paypal dupa care in contul meu personal din banca.
Problema este ... acuma cum declararea veniturilor, sunt obligat sa declar aceste venituri din moment ce sunt din strainatate, si mai ales sunt provenit din site-uri (software, din cate am inteles ar fi ceva legi speciale aic)

Astept un raspuns si multumes anticipat. Sunt mai multe persoane in situatia mia si sunt convins ca un raspuns ne-ar mai linistii :)