avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit - tranzactii online
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit - tranzactii online

Buna ziua, am si eu o lamurire legata de un caz particular.
Domnul x are un cont pe un site foarte respectat (epassporte.com) care ofera servicii de tranzactii de bani online. Lui prin acest cont i sa furnizat un card Visa Electron prin care poate sa isi retraga bani din acel cont. Deci toate fondurile pe care el le are in acel cont sunt defapt bani virtuali si nu are nici o treaba cu nici o banca din romania, nici macar din europa (site-ul fiind din statele unite).

Acuma intrebarea este ... acest domn x are vreo obligatie fata de statul roman tinand cont ca acesti bani nu au nimic legat de romania cu exceptia faptului sa sunt retrasi de aici prin acel card .
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Tahity, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 18:06, 18 Octombrie 2009
Tahity a scris:
cont pe un site foarte respectat (epassporte.com) care ofera servicii de tranzactii de bani online. Lui prin acest cont i sa furnizat un card Visa Electron prin care poate sa isi retraga bani din acel cont. Deci toate fondurile pe care el le are in acel cont sunt defapt bani virtuali si nu are nici o treaba cu nici o banca din romania, nici macar din europa (site-ul fiind din statele unite).

Acuma intrebarea este ... acest domn x are vreo obligatie fata de statul roman tinand cont ca acesti bani nu au nimic legat de romania cu exceptia faptului sa sunt retrasi de aici prin acel card .

Buna ziua,
cardurile Epassport sunt destinate in principal platilor on-line dar se pot folosi si pentru retrageri de bani din ATM, dar cu comisiane mari si cursuri foarte nefavorabile.
Ca orice alt card, si aceste se alimenteaza cu bani, in special din venituri tip salariu dar si din venituri de pe chat-com-uri.
Raspunsul la intrebarea Dvs depinde deci de provenienta banilor care alimenteaza cardul:
- ce reprezinta ei, de ce se platesc ?, care este sursa ?
- bani depusi sunt un brut sau un net (dupa impozitare) ?
- cine-i depune ?
- in ce loc (tara) se afla cel ce dispune plata ?
Cu stima,
Bani nu se depun ci se transfera din alte conturi epass iar acestea se fac in USA.
Intre mine si cei care depun bani la mine in cont nu este incheiat nici un fel de acord, respectivii sunt persoane fizica la fel ca si mine.
Deci sunt un fel donatii tinand cont ca nu exista nici un fel de legatura contractuala intre mine si ei.
Tahity a scris:
Bani nu se depun ci se transfera din alte conturi epass iar acestea se fac in USA.
Intre mine si cei care depun bani la mine in cont nu este incheiat nici un fel de acord, respectivii sunt persoane fizica la fel ca si mine.
Deci sunt un fel donatii tinand cont ca nu exista nici un fel de legatura contractuala intre mine si ei.

Buna ziua,
1
A depune sau a transfera, vorbind logic si/sau contabiliceste, este acelasi lucru.
2.
Donatii "pur si simplu" nu exista decat in carti si in "Paradis"
ideea in principiu e daca trebuie sa platesc impozit pe banii care defapt nu au nici o legatura cu romania, fiind bani care provin din acel cont si eu nu am un cont propriu-zis in romania, nici relatii contractuale cu cei ce imi depun bani in acel cont ....
Sper sa fie pe intelesul dumneavoastra :)
Codul Fiscal prevede expres ca persoanele fizice rezidente romane si cu domiciliul in Romania datoreaza impozit pe veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din strainatate (a se vedea art. 40 si 90).
Deci aveti obligatia declararii acestor venituri si a platii de impozit; chiar daca nu exista un contract clasic intre dvs. si societatea care administreaza respectivul site, cu siguranta exista pe site un regulament privind tranzactiile/operatiunile/colaborarile la care ati aderat si care reprezinta tot un fel de contract.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
Lorena Chirila, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe platite din afacere offshore Trebuie sa platesc taxe statului, daca eu am o afacere deschisa intr-un paradis fiscal? Am un card de debit pe care nu este nici un nume si cu care iau banii ... (vezi toată discuția)
Donatii paypal aduy_2009 aduy_2009 Buna ziua, vroiam sa va rog sa ma lamuriti cu ceva. Daca imi fac un site care accepta donatii prin paypal...primesc donatii banii intra in cont paypal dupa ... (vezi toată discuția)
Acest tip de munca se supune codului fiscal actual? avatar9 avatar9 Salutare. O persoana, care lucreaza ca persoana fizica (programator freelancer) prin intermediul unui site (Freelancer punct com) ce apartine unei firme din ... (vezi toată discuția)