Am si eu niste intrebari la care nu am prea gasit raspunsuri pe internet. Eu sunt programator de meserie si am ceva site-uri pe internet (mail multe in mai multe domenii).
Din aceste site-uri castig destul de bine din publicitate. Folosesc adsense (de la google) si altele. Acuma problema este ca banii imi sunt livrati in paypal dupa care in contul meu personal din banca.
Problema este ... acuma cum declararea veniturilor, sunt obligat sa declar aceste venituri din moment ce sunt din strainatate, si mai ales sunt provenit din site-uri (software, din cate am inteles ar fi ceva legi speciale aic)
Astept un raspuns si multumes anticipat. Sunt mai multe persoane in situatia mia si sunt convins ca un raspuns ne-ar mai linistii :)
Da, sunteti obligat sa declarati aceste venituri pentru impozitare, potrivit Codului fiscal:
ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului
din Codul Fiscal 2008-2009/TITLUL III Impozitul pe venit/CAP. I
(1) Impozitul prevazut in prezentul titlu, denumit in continuare impozit pe venit, se aplica urmatoarelor venituri:
a) in cazul persoanelor fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, veniturilor obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei.