Sunt de acord cu dvs,dle Florin Cioca.Acesta este si motivul pentru care nu imi doresc sa ajung in aceasta situatie..Insa nu ma vor lasa nici in concediu de odihna,nici on fara plata.Ideea este sa raman ..M-au conditionat inclusiv de gasirea unui inlocuitor,le-am gasit si inlocuitor si tot nu vor sa ma lase sa plec cu acordul partilor..Nu stiu ce sa mai fac!
buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
lucrez la o companie de 1 an, timp in care am avut acte aditionale de prelungire de 3 luni, 3 luni si 6 luni.pe data de 1 aprilie contractul trebuia sa inceteze de drept, insa am semnat un nou act aditional acum 1 saptamana.
dupa ce am semnat, am primit un raspuns legat de un loc de munca din strainatate si mi se solicita ca pe 6 aprilie sa incep munca acolo.am anuntat seful direct prin mail, telefonic si printr-o solicitare de incetare a contractului cu art 55 lit b), care insa nu a fost inregistrata si la care nu am primit nici un raspuns oficial.
in schimb insa, am fost presata sa semnez o noua cerere de incetare cu preaviz de 20 zile lucratoare.in cele din urma am cedat si am semnat-o, insa evident ca nu voi putea sta in continuare.
as vrea sa stiu ce optiuni as avea in asa fel incat sa pot evita desfacerea contractului de munca din motive disciplinare(pentru 3 zile de absenta nemotivata).eu ma gandeam la concediu medical...
insa...pe declaratia cu privire la locul unde ma voi afla pe perioada cm, se poate trece o adresa din alta tara?
Buna ziua!
As dori sa stiu ce drepturi si ce pot face conform legii in cazul in care am o proprietate , iar vecinii care stau mai sus, avand o autorizatie de "renovare+mansardare P+E" si-au construit casa partial pe terenul meu , cu geamurile spre terenul meu, iar zapada care cade de pe casa lui , cat si apa de ploaie cad pe terenul meu infiltrandu-se in fundatia casei.Nu a fost intocmita receptia lucrarii, iar lucrarea in sine nu este una de renovare si mansardare ci una de dezvoltare a constructiei.Mentionez ca in zona in care locuiesc sunt si izvoare subterane, insa casa mea este construita din 1900, exista captari pe care le-am facut de multi ani, nu am avut probleme pana acum, insa apa s-a infiltrat in fundatie si in peretii casei .pot face ceva legal in aceasta privinta?
multumesc pentru raspunsuri! da, m-am cam speriat desi eu nu am nimic pe nume ca sa aiba ce sa imi ia in cazul executarii silite.eu sunt in somaj si am cerut o reesalonare care mi s-a aprobat abia dupa 6 luni de la cerere. somajul meu era atunci 525 lei din care plateam 460 sau mai mult in functie de euro la banca si acum somajul este de 445 lei din care platesc 250 lei la banca..oricum alta varianta nu cred sa mai fie..la alta reesalonare ma refer.am sa ma ui in contract la sectiunea reziliere
buna ziua! am o problema legata de banca. am facut acum 2 ani un imprumut la a***a si anul acesta am avut ceva probleme cu banii si am intarziat 3 rate.am vorbit cu banca ca sa le garantez ca platesc luna aceasta pe 20 3 rate insa ei mi-au spus ca daca nu achit pana astazi banca reziliaza contractul cu mine si voi fi obligata sa platesc toata suma odata. se poate intampla acest lucru?au dreptul sa faca asta?
si se mai poate face acum expertiza de care spuneti, dupa 2 ani? nu stiu care este procedura, dar ma gandesc ca in perioada asta puteam sa fi vandut motocicleta, in aceasta perioada am reparat-o partial, nu era necesar la evaluarea daunelor sa se fi facut aceasta expertiza de care spuneti de atunci cand era facuta praf?
imi cer scuze, ar mai fi ceva legat tot de expertiza-puteti sa-mi spuneti ce anume ar trebui sa contina in mod normal expertiza (pe scurt), deoarece expertiza noastra contine si un fel de rezumat al declaratiilor martorilor, titlul ei este "raport de expertiza tehnica auto". multumesc tuturor pentru raspuns inca o data!
aceasta concluzie este consemnata in raportul de expertiza tehnica. in cazul acesta avem un motiv in plus, sa inteleg , sa cerem o contraexpertiza ...problema de care ne temem noi in plus de cele intamplate este legata si de politia din localitate.rudele batranului care a murit ,pe parcursul acestor 2 ani de la accident ne-au hartuit si ne-au cerut bani ca despagubire , iar politia se pare ca este partinitoare, deoarece am fost sfatuiti , de cateva ori aproape obligati de organe ale politiei sa le dam bani... acum nu stiu cum este si cu acesti bani.. unii spun ca ar fi fost bine sa le dam bani, iar altii ca in momentul in care dai bani, iti recunosti vina..dumneavoastra cum considerati ca ar fi fost mai bine?inca o data multumesc si mai am o rugaminte la dvs, dle ciobanu, puteti sa ne recomandati un expert de preferat nu din prahova(noi suntem din azuga)?
multumesc inca o data pentru raspunsuri! in momentul de fata ne ajuta foarte mult ca sa stim ce putem face si sa ne orientam mai clar.. as mai avea o intrebare legata de expertiza-ce inseamna citez "in ceea ce o priveste pe victima, din raportul medico-legal rezulta ca principalele leziuni suferite de victima in accident au fost urmatoarele:fractura tibie si peroneu drept, fractura bazin si fractura bolta si baza craniu. se precizeaza la capitolul concluzii ca intre leziunile produse victimei si decesul acesteia exista o legatura indirecta de cauzalitate."?