avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident de motocicleta si proces penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident de motocicleta si proces penal

buna ziua! prietenul meu a avut un accident in urma cu 2 ani soldat cu o victima care a decedat ulterior.victima era un pieton care se afla in traversare intr-un loc nepermis iar prietenul meu se afla in depasire la momentul respectiv si a depasit viteza maxima legala admisa in zona respectiva. acum dupa 2 ani a inceput procesul penal si am primit si rezultatul expetizei care ii gasea pe ambii vinovati.ce s-ar putea intampla cu el in urma sentintei?are voie sa paraseasca tara pe perioada procesului?considerati ca are nevoie de avocat si daca da se poate sa fie din oficiu?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Victor Tindeche , Expert judiciar 00:06, 9 Iunie 2010
Sigur prietenul dvs. are nevoie de aparator . Daca nu isi permite angajarea unui aparator ii va fi numit unul din oficiu. In privinta posibilitatii de a parasi tara, daca nu a fost dispusa aceasta masura masura de siguranta , nu sunt probleme.
Pentru infractiunea de ucidere din culpa legea prevede o pedeapsa cuprinsa inre unu si cinci ani. Daca insa prietenul dvs. nu are antecedente penale, va da dovada de o atittudine sincera. cooperanta , isi va plati obligatiile civile in urma prejudiciului cauzat, poate beneficia de o pedeapsa cu suspendare conditionata.
multumesc pentru raspuns!as mai avea o intrebare:deoarece rezultatul expertizei este oarecum nefavorabil(culpa comuna), care este procedura de contestare a expertizei si de efectuare a unei noi expertize si daca am putea angaja un expert consilier?as mai dori sa stiu si care ar putea fi motivele pe care sa le invoc pentru contestarea expertizei?multumesc inca o data!
Din cele relatate de dvs.cu privire la modul in care s-a petrecut accidentul este o culpa comuna destul de clara.
La expertiza efectuata se pot ridica obiectiuni de catre parti,iar apoi daca si rapunsul la acestea dat de expert,nu este de natura sa multumeasca se poate solicita efectuarea unei noi expoertize de catre trei experti.
In limita posibilitatilor financiare,ar fi recomandabila angajarea unui expert parte ca sa sustina apararile al prietenului dvs, din punct de vedere tehnic si sa il ajute la formularea unor obioectiuni pertinente,eventual; sa depuna corapoarte de expertiza la cele doua lucrari.
Este recomandabil ca sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza. Aceste obiectiuni este bine sa fie formulate de catre un expert parte care sa arate problemele cu care nu este de acord, iar opinia sa sa fie expeuse intr-un coraport care sa fie depus la dosar odata cu obiectiunile.
multumesc inca o data pentru raspunsuri! in momentul de fata ne ajuta foarte mult ca sa stim ce putem face si sa ne orientam mai clar.. as mai avea o intrebare legata de expertiza-ce inseamna citez "in ceea ce o priveste pe victima, din raportul medico-legal rezulta ca principalele leziuni suferite de victima in accident au fost urmatoarele:fractura tibie si peroneu drept, fractura bazin si fractura bolta si baza craniu. se precizeaza la capitolul concluzii ca intre leziunile produse victimei si decesul acesteia exista o legatura indirecta de cauzalitate."?

Alte discuții în legătură

Accident cu victima - respingere solicitare contraexpertiza, mijloace legale de obtinere alexadana alexadana Buna seara.Ma numesc Dana si va rog sa imi raspundeti la citeva intrebari,dupa ce o sa va descriu ce s-a intimplat.In seara zilei de 31.08.2012 in jurul orei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu aproximativ 9 luni am fost implicat intr-un accident rutier, am lovit un pieton care trecea neregulamentar strada. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)