avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate adina.chira

Activitate adina.chira

Cum se pot încheia acte juridice de către persoane care nu cunosc limba romană sau o alta limba de circulație interna?
In speța, un cetățean marocan, cu drept de ședere temporara in România, dorește sa deschidă un cont la banca, pentru încasare salariu. Cum poate semna contractul de subscriere produse, având in vedere ca nu înțelege și nu vorbește romană sau alta limba de circulație internațională, și este doar, însoțit de un cetățean roman, care nu vorbește limba araba. Mulțumesc!
Buna ziua! Rog suport cu următoarea speța: o persoana adoptată, afla de la rude ca ar mai avea o sora cu un an mai mica (adoptată de o alta familie, in alt județ). Din surse, se găsesc indicii ca imediat dupa a doua nastere, mama, fiind și minora, a fugit din spital.
In urma demersurile efectuate de cel dintâi copil nascut, la instituțiile abilitate, acesta primește răspuns ca mama figurează cu un sigur copil nascut.
Am rugămintea sa-mi spuneti dacă exista posibilitatea ca certificatul de nastere sa fi fost emis, direct, cu numele părinților adoptatori, fără ca mama sa fie menționata anterior.
Acordul pentru adopție a fost dat de către bunicii copiilor, care, la acesta data sunt decedați.

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Certificat fiscal expirat
Multumesc pentru raspuns, dar imi puteti spune, va rog, si carei Primarii trebuie sa ma adresez: celei unde sunt inregistrata fiscal eu, sau vanzatorul (locuim in judete diferite)?
Buna seara!
Am nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea problema: in luna aprilie am achizitionat, pe baza unui contract de vanzare-cumparare, un automobil. La incheierea contractului, vanzatorul mi-a inmanat si Certificatul fiscal (fara de carecontractul este nul) din care rezulta ca nu are datorii la buget. Acest certificat este valabil 30 zile, dar, pentru ca a trebuit sa plec imediat dupa incheierea contractului, din tara, nu am reusit sa inmatriculez masina, pe numele meu, in cele 30 zile. Acum, cand doresc sa fac asta, ma lovesc de problema ca nu mai pot contacta fostul proprietar pentru a-mi procura un alt certificat fiscal (nu mai locuieste la adresa din actele masinii, iar cunostintele lui mi-au conunicat ca este plecat in Franta).
Va rog sa-mi spuneti cum as putea obtine acest document fara de care nu pot inmatricula masina (actul trebuie sa existe si sa fie valabil), avand in vedere ca de la Primarie il elibereaza doar titularului sau pe baza de procura notariala.
Va multumesc anticipat!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema: am fost angajata la o firma, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, timp de 1 an. La incetarea contractului de munca (prin demisie) am aflat ca nu mi s-a intocmit Carte de Munca. Noul angajator mi-a solicitat de la acea firma, o adeverinta vizata de ITM, din care sa rezulte vechimea in munca, in scopul de a-mi intocmi ei, Carte de Munca. Atunci mi s-a spus ca mi se va inregistra si acea vechime. Acum, cand mi-a incetat contractul individual de munca si cu aceasta firma (conform art 65 Codul Muncii), si mi s-a eliberat Cartea de Munca, am observat ca activitatea desfasurata la prima firma nu mi-a fost notata. Ce ma sfatuiti sa fac? Acea perioada poate fi inregistrata de un alt angajator? Mai pot solicita inca o adeverinta de vechime de la prima firma, avand in vedere ca cea care mi s-a eliberat atunci, nu se mai gaseste?