avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Activitate mrs templar

Activitate mrs templar

gabescu a scris:

Daca in contractul respectiv nu se dispune ca suma platita cu titlu de avans se retine cu titlu de despagubiri in cazul in care se ajunge la imposibilitatea de executare a acestuia din culpa exclusiva a beneficiarului, atunci suma se returneaza acestuia, daca se prevede atuci se aplica respectiva caluza contractuala.
Nu are nicio calitate notarul in speta comerciala de fata.

buna ziua ,in contractul respectiv nu este nici o clauza in care se spune despre acest lucru,ci doar valoarea totala a lucrarii nu este mnetionat nimik in acest sens despre avans si celelate.mai este trecuta o clauza penala in care spune ca, În cazul în care una dintre părţi nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale sau şi le îndeplineşte în mod necorespunzător, se obligă să plătească celeilalte părţi penalităţi daune-interese în valoare de .....,nu stiu ce suma au trecut acolo.
buna ziua,as dori daca se poate niste lamuriri in privinta unui contract de prestari servicii intre 2 srl-uri in vederea efectuarii unei lucrari de constructii.aceste 2 srl-uri am semnat un contract de prestari servicii pt efectuarea unei lucrari ,in urma unor probleme avute de beneficiar aceste lucrari nu au mai inceput ,insa o parte din suma stabilita din contract a fost deja virata in contul celui care urma sa efectueze lucrarea respectiva si a fost emisa si factura cu tot cu tva .acest contract nu este autentificat la notar din cate stiu eu.acum nedumerirea mea este daca cel care a virat banii in contul firmei ce urma sa efectueze lucrarea mai are vreun drept legal sa isi ceara banii inapoi ,mentionez ca lucrarea nu sa mai efectuat din cauza lui.
cam atat stiu.daca ma puteti lamuri putin in privinta asta daca mai este nevoie de alte detalii am sa incerc sa vi le ofer.
buna seara.eu si sotul meu dorim sa divortam desi suntem de 5 ani inpreuna,suntem casatoriti legal doar de 2 ani si avem un copil de 5 ani.amandoi suntem de acord sa divortam de comun acord,el e deacord ca eu sa ii port numele in continuare iar copilul sa ramna la mine,de partaj nu poate fi vorba pt ca avem dor o masina care e pe numele lui si eu nu vreau nici o masina.aveti idee cat ar dura acest tip de divort?
a si ar mai fi ceva eu am facut 2 credite de nevoi personale pe numele meu la care el nu este nici girant nici codebitor se inpart si acestea 2 obligatoriu sau daca eu spun ca doresc sa le platesc eu incontinuare imi revin mie fara ca el sa aibe vreo obligatie in ceeea ce priveste plata ratelor in cazul in care raman cu restante?
in cazul acesta putem divorta repede invocand culpa comuna ?

multumesc anticipat
Răspuns la discuția CREDITE NEVOI PERSONALE
din pacate nu se poate reesalona creditul este luat pe termen maxim
deja dosarele au fost trimise firmelor de recuperare si am fost sunatzi de ei leam spus ac nu am de unde sa achit ratel sa ajung la zi asa cum miau spus si astept sa execute palta silita daca au de unde din pacate nu am ce sa le dau ca sa imi ia,iar cand ma voi angaja imi vor lua salariul in fiecare luna, in romania sunt ff mici salariile nu stiu cat ii vor multumi pe ei salariu minimul pe economie.
si pe mine m-au sunat cei de la EOS KSI pt restanta ratelor.
as vrea sa stiu ei sunt cei care te executa silit sau sunt doar firma de recuperare?
Răspuns la discuția CREDITE NEVOI PERSONALE
pai am fost la banca am discutat si am stabilit sa incerc sa achit din rate incat sa ajung la 90 de zile restanta ca sa nu imi trt dosarul pt executare
si acea firma de recuperare ce poate recupera daca eu nu am de unde?
doar nu ma secheztreaza acum ca nu am de unde sai dau banii bancii.
Răspuns la discuția CREDITE NEVOI PERSONALE
da stiu ac e cea mai mare prostie am auzit fel si fel de aberatzii de genul cu recuperatorii la usa etc etc.
da se poate dovedi ac banii au fost folosit de sotz prin infintzarea firmei etc.
as mai dori sa stiu in cazul unui divortz intre mine si el datoria de al banca se imparte al amandoi sau ramane doar sotzul cu veniturile lui sa plateasca in continuare eu angajandu-ma ulterior pe un salariu minim pe economie.?
Răspuns la discuția CREDITE NEVOI PERSONALE
nu e vorba ca ma bazez ca nu au ce sa imi ia ,de munit voi munci dar cum salariile astea din romania sunt ff mici ,nu cred ca se av multumi banca cu 30% din salariul minim pe economie nu?
sau ii mai auzisem pe unii spunand ca daca tu nu ai nimik se duc al rudele de graul 1 parinti,frati socrii etc si le ia lor bunuri este adevarat ?
au dreptul sa faca asa ceva atat timp act pers respective nu au avut nici o treaba cu creditul luat de mine nici ac codebitor sau ami stiu eu ce garantzie?.multumesc
Răspuns la discuția CREDITE NEVOI PERSONALE
am inteles deci pot lua veniturile realizate de el pe firma
insa repet am luat 2 credite insa doar una din banci ne-a sunat si am discutat cea dea doua in afara de acele plicuri de instintare de neplata a ratelor nu am primit nimik iar acele plicuri de 3 luni nu le-am mai primit oare colaboreaza cu banca astalata.
si daca nici el nu are venituri mari pe firma sau firma da faliment ce ne pot face executorii?
Răspuns la discuția CREDITE NEVOI PERSONALE
nu am prevazut in contacte nici un girant pt ac eu am luat credite de nevoi personale fara garantzie
atat spun ac in cazul neachitarii creditului vor gasi orice mijloc de asi recupera banii banca.