as dori sa stiu daca dupa incetarea concediului de ingrijire copil - 2 ani ,persoana poate beneficia ,la cerere pana la implinirea varstei copilului de 3 ani , de un an concediu fara plata,fara a i se desface contractul, fara a pierde postul si fara a cere acordul angajatorului.
Dupa luni de zile de stat acasa am reusit sa ma angajez la o firma cunoscuta in tara.Dar aici am descoperit mai multe nereguli ,cum ar fi:
1. concediul de odihna se ia numai vara,doar cate doua saptamani,cu toate ca in contract sunt menzionate 21 de zile lucratoare
2. se lucreaza cate noua ore si jumatate,cu toate ca in contract scrie 8 ore
3. salariul din contract nu este acelasi cu cel real
Va rog sa ma sfatuiti ce anume ar trebui sa fac pentru a rezolva aceasta situatie (totusi este exclusa demisia :D )
Buna ziua,
in luna ianuarie in urma unei discutii telefonice cu managerul de zona pe fondul neplatii la timp a salariului mi s-a sugerat sa-mi dau demisia,eu refuzand acest lucru.A doua zi deoarece situatia era destul de incordata am acceptat sa-mi dau demisia spunandu-mi-se ca voi primi salariul si indemnizatia aferenta concediului la timp.In urmatoarele zile m-au anuntat colegele ca administratorul firmei a trimis o notificare cu suma aferenta zilelor de concediu pe care trebuia sa o semnez. La inceputul lunii aprilie am trimis o notificare pentru plata salariului,a zilelor de concediu si pentru remiterea deciziei de incetare a contractului de munca dar nici pana astazi nu am primit nimic. Zilele trecute am facut si sesizare la ITM.Un avocat m-a informat ca pentru actiunea in instanta toate taxele si onorariu m-ar ajunge la 2000 lei.Doresc sa stiu daca se merita sa ajung in instanta,avand in vedere ca suma ce ar trebui s-o primesc este in jur de 2000 lei.
Multumesc.