avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata dupa cel de ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata dupa cel de ingrijire copil

Buna ziua,

as dori sa stiu daca dupa incetarea concediului de ingrijire copil - 2 ani ,persoana poate beneficia ,la cerere pana la implinirea varstei copilului de 3 ani , de un an concediu fara plata,fara a i se desface contractul, fara a pierde postul si fara a cere acordul angajatorului.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: irina.zotea , utilizator 20:12, 3 Februarie 2010
Buna ziua,
Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 are in cuprins urmatoarele prevederi :
Art. 62. - (1) În afara concediului legal plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la doi ani, salariata mamă poate beneficia de încă un an concediu fără plată.
(2) Pe perioada în care salariata se află în concediul prevăzut la alin. 1, nu i se va putea desface contractul de muncă, iar în postul său nu vor putea fi angajate alte persoane, decât cu contract de muncă pe durată determinată.
Nu va trebuie acordul angajatorului . Faceti o cerere scrisa cu numar de inregistrare.
dar se poate plati din mana toate darile, iar cartea de munca sa mearga in continuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de cresterea copilului GradinaruAnca GradinaruAnca A-si dori sa stiu, in ce conditii, pot sa mai raman 1 an in concediu fara plata, dupa implinirea varstei de 2 ani a copilului, adica 1 an suplimentar chiar si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in continuarea concediului pentru crestere copil danielahu danielahu Este legal ca o salarita sa solicite concediu fara plata din ziua in care trebuia sa se intoarca din concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata rbt rbt Buna seara,as dori sa stiu si eu cum imi pot lua concediu fara plata dupa cei 2 ani de crestere a copilului, inca 1 an pentru a asta cu el? Se poate si daca da ... (vezi toată discuția)